Time : 14:58:23
Date : 31 May 2007
Sender Name: Air Energy SA

AIR ENERGY Start met de bouw van een windmolenpark en lanceert twee nieuwe projecten

Air Energy heeft in februari 2007 een bouwvergunning verkregen voor een windmolenpark in Pont-à-Celles (provincie Henegouwen) en start nu met de bouwwerken.
Het windmolenpark te Pont-à-Celles bestaat uit acht windturbines met een
vermogen van 2 MW (8 MW in totaal). Het park zal jaarlijks 36.000 MW/h
elektriciteit produceren, wat overeenkomt met de
elektriciteitsconsumptie van 9.000 gezinnen. Het park moet operationeel zijn tegen het einde van het eerste semester 2008.

Anderzijds kondigt Air Energy aan dat het een procedure heeft opgestart om een bouwvergunning te krijgen voor de uitbreiding van zijn bestaand windmolenpark in Perwez. Air Energy wil hier twee bijkomende windturbines plaatsen van maximaal 2,5 MW, dus 5 MW). Een tweede procedure is opgestart voor een park van zeven windturbines in de gemeente Soignies (provincie Henegouwen) voor een totaal vermogen van 21 MW.

OVER AIR ENERGY

Air Energy is een onafhankelijk bedrijf dat werd opgericht in 2001 met als doel het produceren van elektriciteit op basis van hernieuwbare energiebronnen, en meer bepaald windenergie. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd en werd het één van de marktleiders in België. De groep beschikt over een geïnstalleerd productievermogen van 32,5 MW. Tegen einde 2007 moet deze capaciteit nog groeien tot 54,5 MW. Het bedrijf is genoteerd op Alternext - Euronext Brussel.

Voor meer informatie, contacteer
Frédéric Dawans - Tel + 32 81 640507
www.airenergy.be
airenergy@contactoffice.be