Ingezonden persbericht


Persbericht

Hans Blink en Paul ter Linden benoemd in de directie van Athlon Car Lease International B.V.

Eindhoven, 31 mei 2007 - Bij de overname in juli 2006 van Athlon Car Lease International door De Lage Landen, onderdeel van Rabobank Groep, heeft de directie van Athlon de opdracht gekregen de voorwaarden te scheppen om de autolease-activiteit van De Lage Landen uit te laten groeien tot de meest klantgerichte autoleasemaatschappij in Europa. Zowel De Lage Landen als de directie van Athlon Car Lease International menen dat aan deze opdracht is voldaan. In het licht van het bovenstaande en in overeenstemming met gemaakte afspraken hebben de Groepsdirectie van De Lage Landen en de Directie van Athlon Car Lease International B.V. besloten dat Norbert van den Eijnden (voorzitter), Jan Slootweg (CFO) en Roel Vermaat (verantwoordelijk voor de landen) terugtreden per 1 juni 2007. CEO Karel Schellens: "De groepsdirectie van De Lage Landen wil de aftredende directieleden bedanken voor hun bijdrage aan de groei van de autoleaseactiviteit. Wij zijn verheugd dat wij met Jan Slootweg hebben kunnen afspreken dat hij voor een periode van maximaal zeven maanden aan Athlon verbonden zal blijven om een soepele transitie te waarborgen en om een aantal projecten voor ons af te maken".

Per 1 juni 2007 zijn de heren Hans Blink (voorzitter) en Paul ter Linden benoemd in de directie van Athlon Car Lease International B.V.

Hans Blink (52), die sinds 2002 Algemeen Directeur van Athlon Car Lease Nederland is, heeft een langjarige ervaring in de automotivebranche ondermeer als (mede)oprichter en algemeen directeur van de Hiltermann Groep. Na verkoop van de Hiltermann Groep aan Athlon in 1999 heeft Hans diverse senior management functies bij Athlon vervuld. Paul ter Linden (39), werkt sinds 1992 bij McKinsey & Company waar hij in 2002 tot Partner bij de Amsterdamse vestiging werd benoemd. Hij heeft een langjarige ervaring op het gebied van strategie- en organisatievraagstukken in de financiële sector.

Onder leiding van de nieuwe directie van Athlon Car Lease gaat de autolease-activiteit van De Lage Landen Groep een nieuwe fase in. Deze zal in het teken staan van een maximale benutting van de mogelijkheden tot synergie met de andere activiteiten van De Lage Landen Groep, waarbij zowel nieuwe commerciële kansen, internationale expansie als schaalvoordelen de belangrijkste opbrengsten vormen. Door het bieden van totaaloplossingen aan haar klanten wil Athlon haar ambitie waarmaken uit te groeien tot de meest klantvriendelijke autoleasemaatschappij in Europa en daarmee een vooraanstaande positie in de Europese autoleasemarkt te bereiken.


---

De Lage Landen, onderdeel van de Rabobank Groep, is een internationale aanbieder van hoogwaardige activa financiering, vendor finance en commercial finance producten. Met een netwerk van meer dan 25 landen in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Zuidoost Azië, Australië en Nieuw Zeeland concentreert het bedrijf zich internationaal op de bedrijfstakken: Food & Agriculture, Healthcare, Office Equipment, Information Technology, Telecommunications, Materials Handling & Construction, Trucks & Trailers, Financial Institutions en Public Finance.

In Nederland biedt het bedrijf een breed pakket leasing-, en handelsfinancierings-producten aan dat vooral via de lokale Rabobanken maar ook rechtstreeks wordt afgezet. Tot haar productenpakket behoren equipmentlease, auto- en bedrijfswagenlease, ICT-lease, consumer finance en factoring. Sinds 2006 is Athlon Car Lease International onderdeel van De Lage Landen Groep. Athlon is een internationale aanbieder van operationele autoleasing, actief in zeven landen in Europa. Vanaf januari 2007 is De Lage Landen het competentiecentrum van de Rabobank Groep op het gebied van consumenten krediet in Nederland In 2006 boekte De Lage Landen een winst van ¤ 206 miljoen en groeide haar leaseportefeuille tot ¤ 18,9 miljard. Meer informatie is te vinden op onze website: www.delagelanden.com
---

Noot voor de redactie: (