Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EA schakelt een versnelling hoger met Need for Speed(TM) ProStreet

Ga het ultieme streetrace gevecht aan met EA's best verkopende racetitel

Schiphol-Rijk, 31 mei 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag een nieuwe versie aan in de Need for Speed(TM) blockbusterreeks die de serie een nieuwe richting doet inslaan. Need for Speed (TM)ProStreet is een nieuwe Need for Speed ervaring waarbij je het één tegen één opneemt tegen de beste straatracers, door een veelvoud van wedstrijden. Need for Speed ProStreet wordt momenteel ontwikkeld door EA Black Box in Vancouver, B.C., en wordt tegen de herfst van dit jaar in de winkels verwacht.

"Need for Speed ProStreet zet de streetracecultuur in een hogere versnelling door het ultieme strijdtoneel te creeëren in de achtervolging op de heerschappij over de streetraces," aldus uitvoerend producent Larry LaPierre. "In dit spel draait alles om het bouwen van de ultieme, prestatie-getunede racemachine, die over heel de wereld mee te nemen naar wedstrijden in verschillende disciplines en je vaardigheden en reputatie in de strijd te gooien tegen de allerbeste streetracers."

Need for Speed ProStreet biedt ongeëvenaarde precisie en indrukwekkende, gedetailleerde, fotorealistische graphics die je het gevoel geven midden in de actie te zitten. Het spel stuwt de 'Autosculpt(TM)' technologie naar een hoger niveau en stelt je voor het eerst in staat de prestaties van je wagen onmiddellijk te beïnvloeden en het uiterlijk ervan te personaliseren.

Need for Speed ProStreet is een beleving van pure adrenaline en racen mét gevolgen. Elke deuk, elke kras en elk geschonden deel van het koetswerk is een litteken van de strijd, een bewijs van je onverzettelijkheid en nooit aflatende competitiedrang. Dankzij de agressieve en vaardige kunstmatige intelligentie word je ondergedompeld in een realistische race-ervaring zonder weerga. Voeg daar nog een online modus aan toe die een nieuwe definitie geeft aan het begrip 'competitief sociaal spelen'. Need for Speed ProStreet is de ultieme formule voor een streetracegevecht vol emoties!

Need for Speed ProStreet zal zowel verkrijgbaar zijn op het Xbox 360(TM) spel- en entertainment-systeem, het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en de Wii(TM), als op het Playstation®2 computer entertainment systeem, Nintendo DS(TM), PSP® (Playstation® Portable) draagbaar entertainment systeem, PC en mobiele toepassingen.

Meer informatie is te vinden op www.needforspeed.com

Assets zijn te downloaden op http://info.ea.com

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), met het hoofdkantoor in Redwood City, Californië, is 's werelds leidend interactief entertainment software bedrijf. Opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert het bedrijf wereldwijd interactieve software voor videospelsystemen, pc's, mobiele handsets en het Internet. Electronic Arts plaatst zijn producten op de markt onder vier namen: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 realiseerde EA een omzet van $3,09 miljard en verkocht het van 24 titels meer dan een miljoen exemplaren. De officiële homepagina en gamesite voor EA Nederland is www.electronicarts.nl. Meer informatie over de EA producten alsook de volledige tekst van de persberichten zijn - enkel in het Engels - terug te vinden op http://info.ea.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, Need for Speed and Autosculpt are trademarks or registered trademarks of Electronic Arts Inc. in the U.S. and/or other countries. "PlayStation", "PLAYSTATION" and "PSP" are registered trademarks of Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox and Xbox 360 are trademarks of the Microsoft group of companies. Wii and Nintendo DS are trademarks of Nintendo. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor meer informatie - enkel voor de pers,