Politie Gelderland-Midden

Groep van 16 jongeren aangehouden

Publicatiedatum: 31-5-2007 15:51:44

DUIVEN- De politie heeft 16 jongeren aangehouden die in verband worden gebracht met diverse brandstichtingen, inbraken en vernielingen in Duiven. Twee van hen worden verdacht van heling van gestolen goederen.

Het onderzoek naar de stafbare feiten werd in gang gezet toen vijf van de verdachten op 15 april jl. werden aangehouden op verdenking van vernielingen aan pand aan 't Holland in Duiven (zie eerder uitgegeven persbericht). Tijdens het daaropvolgende onderzoek kwamen andere stafbare feiten en de mogelijke betrokkenheid van de overige verdachten naar voren. De verdachten, jongens, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, zijn op één inwoner uit Arnhem na, afkomstig uit Duiven. De politie vermoedt dat de strafbare feiten zijn gepleegd in de periode van half februari tot half april van dit jaar, waarbij de verschillende feiten in verschillende groepssamenstellingen zouden zijn gepleegd.

Verschillende stafbare feiten
Zeven jongens van deze groep worden er onder andere van verdacht betrokken te zijn geweest bij de brand in een bouwkeet op 17 februari jl., bij een in aanbouw zijnde woning. Hierbij heeft ook de steigerconstructie van houten planken naast de woning vlam gevat. Dankzij snel optreden van de brandweer werd voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning. Van vijf jongens wordt betrokkenheid bij de brandstichting van een graafmachine op 9 april jl. vermoed. Hierbij is een behoorlijke schade aangericht. Anderen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij zeventien woning-, en bedrijfsinbraken en twee inbraken bij scholen in Duiven. Nader onderzoek naar deze reeks inbraken leidde tot de inbeslagname van computerapparatuur (een plasmascherm, een modem en een webcam), een DVD speler en een 4-tal autovelgen. Vermoed wordt dat deze spullen bij de diverse inbraken zijn buit gemaakt. Ook zijn er verschillende openbaar vervoersbewijzen (abonnementen en stamkaarten van de NS) in beslag genomen. De politie vermoedt dat deze items zijn meegenomen bij de inbraak in een NS stationsloket.

De politie maakt proces-verbaal op en stuurt dit naar het openbaar ministerie. Het OM beslist wat er verder gaat gebeuren met de verdachten. In afwachting van deze beslissing zijn alle verdachten inmiddels op vrije voeten gesteld

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar verdacht van schennispleging

Publicatiedatum: 31-5-2007 15:46:37

De Duivense politie heeft vorige week proces verbaal opgemaakt tegen een 24-jarige man
uit die plaats op verdenking van het plegen van schennis. In totaal werden hiervan drie aangiftes gedaan.

De man zou zich tussen begin maart en eind mei meerdere malen naakt hebben vertoond aan passanten vanachter het raam van zijn woning. De slachtoffers deden aangifte bij de politie die daarop een onderzoek instelde. De verdachte Duivenaar gaf later tijdens verhoor toe meerdere keren schennis te hebben gepleegd vanuit dezelfde woning. Hij zou daarbij steeds de aandacht van de slachtoffers hebben getrokken door op het raam te kloppen. De man is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---