Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor:

Minimale stijging parkeertarieven De Baarsjes

Stadsdeel De Baarsjes stelt aan de centrale stad voor om de parkeervergunningtarieven voor 2008 te verhogen met 1,25 procent, het verwachte inflatiepercentage voor 2008. Ook is besloten om het B-tarief -voor het kortparkeren met een kaartje uit de automaat- in 2008 te handhaven.

De tarieven voor parkeervergunningen en metertarieven worden centraal vastgesteld. De stadsdelen moeten vóór 1 juli aan de centrale stad aangeven welke tarieven, tijden en gebieden zij willen hanteren in 2008.

Portefeuillehouder: Ab Cherribi

Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810.

Milieuverslag 2006

De voornemens uit het milieuprogramma 2006 zijn grotendeels uitgevoerd, zo blijkt uit het milieuverslag 2006. Twee onderwerpen zijn in het milieuprogramma 2006 benoemd als speerpunt: luchtkwaliteit en verantwoord omgaan met milieu. Op het gebied van luchtkwaliteit zoekt het stadsdeel aansluiting bij stedelijke initiatieven, zoals het Actieplan Luchtkwaliteit en het Verkeersplan Oude Stad. Bij de interne bedrijfsvoering van het stadsdeel is extra aandacht voor verantwoord omgaan met milieu, zoals het plaatsen van roetfilters op de dienstauto's en het inzamelen van plastic bekers. Van de voorgenomen acties in het Milieuprogramma 2006 is 80% uitgevoerd. Voorbeelden van acties: onderzoek naar energiebesparingsmaatregelen in schoolgebouwen en gebruik van 'groene' stroom op verschillende plekken in De Baarsjes. De uitstel van enkele acties hangt voornamelijk samen met uitstel van projecten als Masterdam West.

Portefeuillehouder: Ab Cherribi.

Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810

Veegdienst werkt doelmatig

De veegdienst van De Baarsjes functioneert momenteel doelmatig, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door bureau CREM in opdracht van het stadsdeel. Vraag was of de veegdienst met de nu beschikbare middelen de gewenste schoonheidsgraad bereikt, en deze middelen doelmatig inzet. Dit is het geval, ook in vergelijking met andere gemeenten en stadsdelen. In het rapport zijn enkele voorstellen gedaan ter verbetering van de doelmatigheid; de meeste voorstellen die zijn overgenomen brengen geen extra kosten met zich mee. Het Dagelijks Bestuur wil de schoonheidsgraad echter wel omhoog brengen van 3,5 naar 4 (op een schaal van 1-5). Hiervoor zullen extra middelen moeten worden ingezet. Het Dagelijks Bestuur komt in het najaar met verbeteringsvoorstellen inclusief financiële consequenties bij de presentatie van de programmabegroting 2008.

Portefeuillehouder: Ab Cherribi.

Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810

Kapvergunning binnentuin P. van der Doesstraat

Voor vier esdoorns in de achtertuin van de Pieter van der Doesstraat 34 is een kapvergunning aangevraagd. Het Dagelijks Bestuur stemt in met het ontwerp-besluit tot verlenen van de vergunning, maar geeft belanghebbenden gelegenheid de komende zes weken op de vergunning te reageren. Bij het definitieve besluit worden die reacties meegenomen. Alle indieners van een zienswijze bij een eerdere (ingetrokken) aanvraag worden op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwerp-kapvergunning, zodat zij ook op deze vergunning kunnen reageren.

Portefeuillehouder: Ab Cherribi.

Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810

Nieuwe regels voor honden ook in De Baarsjes

Hondeneigenaren moeten een 'opruimmiddel' (een zakje, schepje) bij zich hebben als zij de hond uitlaten. Ook zijn zij verplicht de uitwerpselen van hun hond in de goot op te ruimen. Deze nieuwe regels zijn van kracht sinds december 2006, maar krijgen de eerste week van de maand juni extra aandacht. Alle geregistreerde hondenbezitters in Amsterdam ontvangen een brief over de nieuwe regelgeving samen met een opruimzakje. Overtreders van de regels krijgen een boete van ¤50. In De Baarsjes zijn opruimzakjes gratis te verkrijgen bij de 'hondenhaltes' (zakjesautomaat met afvalbak) die geplaatst zijn bij de tien hondenuitlaatstroken in De Baarsjes. Op de hondenuitlaatstroken zelf geldt een uitzondering op het opruimgebod.

Portefeuillehouder: Ab Cherribi.

Meer informatie: Edwin Raap, 06 1241 8810

CU-tweede kamerlid Joël Voordewind bezoekt De Baarsjes

Op vrijdag 1 juni bezoekt Joël Voordewind, tweede kamerlid namens de Christen Unie, op uitnodiging van stadsdeelvoorzitter Arco Verburg stadsdeel De Baarsjes. In het regeerakkoord staat dat coffeeshops in de buurt van scholen gesloten moeten worden. Stadsdeelvoorzitter Verburg wil het Kamerlid informeren over de overlast van coffeeshops in De Baarsjes. En het Kamerlid vragen om concrete instrumenten om het aantal coffeeshops in De Baarsjes (15!) terug te kunnen dringen.

Om 9.30 uur laat Voordewind zich eerst in het Meldpunt Zorg&Overlast (Mercatorplein) op de hoogte stellen van de coffeeshopproblematiek in De Baarsjes. Daarna gaat hij om 10. 00 uur samen met de stadsdeelvoorzitter en de politie de buurt in om ter plekke de situatie in ogenschouw te nemen. Rond 10.30 uur vindt er een "ronde tafelgesprek" plaats in een coffeeshop in de Hudsonstraat. Het bezoek wordt afgesloten met het eten van een broodje op een nog nader te bepalen locatie in De Baarsjes.



Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam