Ingezonden persbericht


Industrial Processing 2008 loopt als een trein

Het gaat goed met de vakbeurs Industrial Processing 2008. Met nog meer dan een jaar te gaan is tweederde van de beschikbare expositieruimte verhuurd. Organisator VNU Exhibitions zet zwaar in op profit voor de exposant. De acquisitie is gestart onder het motto 'Hoeveel klanten kunt u aan'. Industrial Processing wordt gehouden van dinsdag 30 september tot en met vrijdag 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Projectmanager Mirjam van den Bogaard van VNU Exhibitions hamert op het economisch effect van beursdeelname: "Zeer recent onderzoek heeft nog eens een keer bevestigd dat Industrial Processing fungeert als aanjager van de investeringsmotor. Tot een jaar na de beurs investeren bedrijven bij exposanten. Er bestaat een regelrecht verband tussen deze investeringen en beursdeelname. Om tot 'achter de komma' zicht te krijgen op de effecten van beursdeelname volgt marktonderzoekbureau Market Response periodiek het investeringsgedrag van de bezoekers. Dit gebeurt voor alle industriebeurzen. Alle reden voor ons om 'profit voor de exposant' deze editie centraal te stellen."

Industrial Processing is de grootste beurs in de Benelux op het gebied van procestechnologie. Organisator VNU Exhibitions rekent op 21.500 bezoekers, die gezamenlijk 82 duizend standbezoeken zullen afleggen. Aan de beurs met zo'n 230 exposanten zijn veel activiteiten gekoppeld. Voorbeelden daarvan zijn de TechTours, het Lezingentheater, Innovatieplein met kennisvalorisatie en de uitreiking van de Proces Innovatie Prijs. Bijzondere aandacht is er op de beurs voor industrieel water. De sectorindeling is verder verduidelijkt. Er wordt een duidelijke scheiding aangebracht tussen solids en liquids.

Industriële Week
Industrial Processing is niet meer los te denken van de Industriële Week. Gelijktijdig vinden de vakbeurzen Macropak, Industrial Processing, Aandrijftechniek & Factory Automation, Industrie & ICT en ICT & Logistiek plaats. VNU Exhibitions kiest voor een ketenbenadering. Mirjam van den Bogaard: "De vijf beurzen brengen gezamenlijk de hele keten in beeld. Dit sluit aan bij de wijze waarop steeds meer innovaties worden aangepakt. We richten ons nadrukkelijk op professionals uit de industrie die zich in één week op de hoogte kunnen stellen van de laatste stand van zaken op het gebied van hun kernprocessen. Het concept van de Industriële Week zal een steeds belangrijkere rol gaan vervullen als drager. Voor de eerstkomende editie zal de bezoeker hiervan het meeste merken. Het hele proces zal in 2012 zijn afgerond."

Informatie over beursdeelname is verkrijgbaar bij sales en accountmanager Jeroen ter Steege van VNU Exhibitions, tel.: 030 - 295 2866, e-mail jeroen.ter.steege@vnuexhibitions.com of ga naar www.industrialprocessing.nl

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht