Veilig Amsterdam


Verkeersveiligheidscampagne Helm Op

31/05/2007 - Gedurende het gehele jaar voert de gemeente Amsterdam samen met de Politie en het Openbaar Ministerie campagne om de verkeersveiligheid in de stad te verhogen. Hierbij volgt de stad de landelijke campagnekalender Daar kun je mee thuis komen. DIVV coördineert en verzorgt de communicatie in Amsterdam. In mei was de campagne Helm Op aan de beurt. In juni gevolgd door de dodehoekspiegelcampagne.

Overzicht campagnes 2007
April Gordel Om, daar kun je mee thuis komen! Mei Helm Op
Juni Dodehoekspiegel
November Licht Aan daar kun je mee thuis komen!

Helm Op
De kans op een dodelijk ongeluk is 40 procent kleiner door het dragen van een goede helm. Slechts 4 op de 10 bromfietsers heeft een goede helm en draagt deze ook op de juiste manier. Elk jaar lopen 60.000 bromfietsers persoonlijk letsel op tijdens een verkeersongeluk. Van elke 100 bromfietsers krijgen er 12 een ernstig ongeval. Meer weten? Surf naar www.teamalert.nl/helmcampagne.

Fietsverlichting
Goede fietsverlichting is van levensbelang. Daarom begon op maandag 17 oktober jl. de Amsterdamse campagne Fietsverlichting, tegelijkertijd met de landelijke Postbus 51 campagne. Het motto is: 'Licht aan, daar kun je mee thuis komen'. De Amsterdamse fietsverlichtingscampagne is een herhaling van de afgelopen twee jaren. Tot op heden was de campagne zeer succesvol. Het gebruik van fietsverlichting in Amsterdam verdubbelde van 29 naar circa 60%.

Handhaving
De campagne is een combinatie van voorlichting en handhaving. De komende weken zal de boodschap van de campagne in het straatbeeld en via de media regelmatig voorbij komen. Daarnaast controleert de politie extra op fietsverlichting. Geen licht betekent een boete van minimaal 25 euro. De extra handhavingsacties lopen door tot medio december.

Gratis fiets
Als ludieke actie zal bij een aantal controles door medewerkers van 3VO freecards uitgedeeld worden aan goed verlichte fietsers. De kaart met de tekst 'Een fiets voor niets' kan door ontvangers worden ingevuld en ingezonden. Men maakt hierbij kans op het winnen van een gratis fiets.

Samenwerking
De campagne in Amsterdam is een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, politie Amsterdam Amstelland en het Openbaar Ministerie Amsterdam.

Meer informatie?
Surf naar www.daarkunjemeethuiskomen.nl

Kijk ook bij

> Verkeersveiligheid »