Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 22

(31-05-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Verordening leerlingenvervoer gemeente Strijen: Als gevolg van:

- veranderde wet- en regelgeving;

- aanpassingen vanwege klantgerichtheid;

- aanpassingen van het drempelbedrag,
was het noodzakelijk de Verordening leerlingenvervoer opnieuw vast te stellen. De Verordening leerlingenvervoer 2002 is hiermee komen te vervallen. De inwoners die op basis van deze verordening een vergoeding bij de gemeente hebben aangevraagd zijn schriftelijk van de wijziging op de hoogte gesteld. De Verordening leerlingenvervoer gemeente Strijen ligt vanaf heden, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, voor een ieder kosteloos ter inzage. Tegen betaling van de kosten is een afschrift van de verordening verkrijg¬baar. Ook is de verordening te raadplegen op de website: www.strijen.nl.

Ontwerpbegrotingen van samenwerkingsverbanden:
Het college van burgemeester en wethouders maakt, gelet op het bepaalde in artikel 35 van de Wet gemeenschappelijke regelingen, bekend dat de volgende ontwerpbegrotingen voor 2008 zijn ontvangen:
- ontwerpbegroting van de regio Zuid-Holland Zuid;
- ontwerpbegroting van het Wegschap Tunnel Dordtse Kil;
- ontwerpbegroting Gevudo;

- ontwerpbegroting GGD Zuidhollandse eilanden;
- ontwerpbegroting Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard;
- ontwerpbegroting WHW-bedrijven;

- ontwerpbegroting SVHW;

- ontwerpbegroting 2008 Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard. De ontwerpbegrotingen staan op de agenda van de raadvergadering van 19 juni 2007. De ontwerpbegrotingen liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis en zijn tegen betaling van de legeskosten verkrijgbaar.

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- C. Mast voor het plaatsen van een entree/poort op het perceel Broekseweg 8 te Strijen (ontvangen 24 mei 2007).
- De heer J.M. Muijzer voor het gedeeltelijk veranderen van de gevels op het perceel Oudendijk 47 te Strijen (ontvangen 29 mei 2007).
- De heer J. Appeldoorn voor het gedeeltelijk vernieuwen van diverse constructieve elementen op het perceel Keizersdijk 133 te Strijen (ontvangen 29 mei 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer J.J. Kant voor het plaatsen van een zwembad op het perceel Mookhoek 83 te Mookhoek (ontvangen 23 mei 2007).
- De heer J. van de Maas voor het plaatsen van een carport op het perceel Nieuwestraat 47 te Strijen (ontvangen 25 mei 2007).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- De heer P. van Everdingen voor het slopen van het dak en de goot van een garage op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7 te Strijen (ontvangen 25 mei 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub a van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- Familie Steenbergen voor het vergroten van een woning door middel van een uitbouw op het perceel Nieuwestraat 77 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 4 juni 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- P.A. van der Beek voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Oud-Bonaventurasedijk 84 te Strijen (verzonden 31 mei 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer P. Troost voor het plaatsen van een aanbouw aan de linker zijgevel en het wijzigen van de achtergevel op het perceel Oude Klemsedijk 1a te Strijen (verzonden 31 mei 2007).
- A.J. Kuipers voor het veranderen van de bestaande loods in kantoor op het perceel Oude Klemsedijk 1b te Strijen (verzonden 31 mei 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- Stichting Seuterrock, de heer R. Stolk, Hoefpad 6 te 's-Gravendeel voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de gemeente Strijen van 2 juni tot en met 23 juni 2007 voor de aankondiging van het Seuterrockfestival op 23 juni 2007 op de Kildijk te 's-Gravendeel (verzonden 25 mei 2007).

- Winkeliersvereniging te Strijen, p/a Kerkstraat 62 te Strijen voor het plaatsen van 3 aankondigingsborden van 23 mei tot en met 4 juni 2007 met daarop de aankondiging van de zomermarkt op 9 juni 2007 (verzonden 30 mei 2007).

Een vergunning verleend voor het organiseren van een evenement aan:
- Winkeliersvereniging te Strijen, p/a Kerkstraat 62 te Strijen voor het organiseren van de Zomermarkt 2007 in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk en het Spui tot de parkeerplaats te Strijen op 9 juni 2007 van 06.00 uur tot 18.00 uur (verzonden 30 mei 2007).

Een vergunning verleend voor het innemen van standplaatsen aan:
- Winkeliersvereniging te Strijen, p/a Kerkstraat 62 te Strijen tijdens de Zomermarkt 2007 in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk en het Spui tot de parkeerplaats te Strijen op 9 juni 2007 van 06.00 uur tot 18.00 uur (verzonden 30 mei 2007).

Een ontheffing voor het gebruik van geluidsapparatuur verleend aan:
- Winkeliersvereniging te Strijen, p/a Kerkstraat 62 te Strijen voor ten gehore brengen van muziek tijdens de Zomermarkt 2007 op 9 juni 2007 (verzonden 30 mei 2007).

Een vergunning verleend voor een publiek optreden aan:
- Wereldwinkel Strijen, de heer R.N. van Leeuwen, Kerkstraat 67 te Strijen voor het geven van een
djembé-workshop op 16 juni 2007 van 13.00 uur tot 15.30 uur in de Kerkstraat te Strijen (verzonden 30 mei 2007).

Een vergunning verleend voor het gebruik van de openbare weg aan:
- Wereldwinkel Strijen, de heer R.N. van Leeuwen, Kerkstraat 67 te Strijen voor het plaatsen van een partytent in de Kerkstraat te Strijen van 10.00 uur tot 16.00 uur (verzonden 30 mei 2007).

Een vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- Café Seventies, Boompjesstraat 13 te Strijen (verzonden 31 mei 2007);

- Herberg Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen (verzonden 31 mei 2007).
De hierboven genoemde horecabedrijven mogen in de nacht van 9 juni op 10 juni 2007 tot 05.00 uur geopend zijn.

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Café De Steeg, Spui 2a te Strijen voor het hebben van een tap op de locatie Spui te Strijen (verzonden 31 mei 2007);
- Herberg Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen voor het hebben van een buitentap ter hoogte van het terras op de locatie Molenstraat te Strijen (verzonden 31 mei 2007).

Verkeersbesluiten:
Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van hoofdstuk II Verkeerstekens en maatregelen ter regeling van het verkeer, paragraaf 5 en 6 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, ten behoeve van de Zomermarkt, het volgende verkeersbesluit genomen:

1) Om op zaterdag 9 juni 2007 vanaf 06.00 uur tot 18.00 uur: De Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk, Jaagpad tot café de Vertraging en het Spui tot de parkeerplaats op 9 juni 2007 van 06.00 uur tot 18.00 uur af te sluiten voor alle verkeer;

2) Om op vrijdag 8 juni 2007 vanaf 21.00 uur tot zaterdag 9 juni 2007 19.00 uur:
Een parkeerverbod in te stellen in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk, Jaagpad tot Café de Vertraging en het Spui tot de parkeerplaats.

Deze maatregel is nodig om de activiteiten ten behoeve voor de Zomermarkt 2007 in de straten mogelijk te maken. Verzocht wordt om hiermee rekening te houden en de auto gedurende deze periode elders te parkeren.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.