Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 31-05-2007

Politie controleert kluisjes op middelbare scholen

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmorgen op twee middelbare scholen in de Wolfsdonken en de Kruiskamp een kluisjescontrole gehouden. Acht agenten van het Bosch Stedelijk Jeugdteam gingen samen met zes agenten in opleiding op pad. In totaal werden 568 kluisjes gecontroleerd. In één daarvan werd een mes aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de 16-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Het doel van de controle is het uit de roulatie halen van mogelijk wapen- en/of drugsbezit onder scholieren. De politie gaat dit jaar op alle middelbare scholen in s-Hertogenbosch controleren. De controles vinden plaats onder verantwoordelijkheid van en in samenspraak met de schoolleiding.

Politie houdt inbrekers aan

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 50-jarige man uit Rosmalen aangehouden op het Sweelinckplein. Hij wordt ervan verdacht op genoemde locatie ingebroken te hebben in een woning. Hij werd daarbij overlopen door de 26-jarige bewoner. De bewoner zag de inbreker in zijn woonkamer staan en belde de politie. De inbreker trachtte weg te vluchten maar werd aangehouden door de gearriveerde agenten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.


---

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond twee inbrekers aangehouden. Een getuige zag op de Van Beresteynstraat dat de jongens met een breekijzer probeerden om de deur van de fietsenstalling te forceren en alarmeerde de politie. Toen de agenten arriveerden werden de verdachten, een 16-jarige en 18-jarige Bosschenaar, op de Johan van de Veldestraat aangetroffen. Daar hadden ze het breekijzer achter een bouwkeet verstopt. Er was niks uit de fietsenstalling weggenomen. De politie heeft het breekijzer inbeslaggenomen en de verdachten ingesloten voor verhoor.

Vreemdelingencontrole

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdag op diverse locaties in Den Bosch een vreemdelingencontrole gehouden. In totaal werden drie mensen aangehouden, waarvan er één (een 24-jarige man uit Indonesië) in vreemdelingenbewaring is gegaan. Hij werd in een eetgelegenheid aan de Oude Vlijmenseweg aangehouden, waar hij aan het werk was. Uit onderzoek is gebleken dat de man illegaal in Nederland verblijft.

Een 38-jarige Chinese vrouw werd aangehouden op de Markt, waar zij een winkeldiefstal had gepleegd. Ze had getracht voor 94 euro aan cosmetica te stelen, maar werd betrapt. De vrouw bleek illegaal in Nederland te verblijven en is ook in vreemdelingenbewaring gegaan.

Veelpleger aangehouden voor diefstal bromfiets en winkeldiefstal

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 43-jarige Bosschenaar aangehouden bij een bouwmarkt aan de Vogelstraat. Daar had hij getracht een kabelslot te stelen, maar werd betrapt. De bromfiets waarmee hij mee naar de bouwmarkt was gekomen, bleek afkomstig van diefstal. De politie heeft de Bosschenaar, een veelpleger, inverzekeringgesteld. De bromfiets is inbeslaggenomen. Na onderzoek zal deze teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Verkeersongeval letsel

Drunen Op de A59 bij Drunen heeft donderdagmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurster van de personenauto, een 21-jarige Bossche raakte hierbij gewond.

De Bossche haalde de vrachtauto in, maar stuurde vermoedelijk te vroeg naar rechts na haar inhaalmanoeuvre. Zij zag dat de vrachtauto nog naast haar reed, stuurde in paniek naar links, raakte de linkervangrail en botste daarna alsnog tegen de vrachtauto rechts naast haar. Zij kwam met haar voertuig in de berm tot stilstand, waar zij door de brandweer uit het wrak moest worden bevrijd. De vrouw is daarna overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

De vrachtauto werd bestuurd door een 47-jarige man uit Etten-Leur.

Man zonder treinkaartje en legitimatiebewijs aangehouden

Boxtel De politie heeft woensdagavond op het Stationsplein een 17-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De verdachte had zich in de trein opgesloten in het toilet om zich aan de controle van de conducteur te onttrekken. Hij had geen treinkaartje, geen geld en kon zich ook niet legitimeren. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Getankt zonder te betalen

Liempde De politie heeft in de nacht van 30 op 31 mei bij een tankstation aan de A2 een 26-jarige man en 24-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Zij hadden getankt zonder te betalen. In hun auto vond de politie een gripzakje met wit poeder, vermoedelijk drugs, wat inbeslaggenomen is. Tegen de Bosschenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt aanrander

Uden De politie heeft woensdagmiddag een 66-jarige Udenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 8-jarige meisje te hebben aangerand vlakbij haar woning waar zij buiten speelde met een vriendinnetje. Een oplettende voorbijgangster zag dat het meisje door de verdachte werd vastgepakt en daarna losgelaten. De vrouw ontfermde zich over het meisje en waarschuwde haar familie. De politie stelde direct een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

Uden De politie heeft woensdagavond een 31-jarige Udenaar op de Herpenstraat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige Udenaar. De jongen fietste daar met een vriendje. De jas van het vriendje raakte een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door de 31-jarige verdachte. Deze stapte uit en pakte het vriendje bij zijn shirt. Toen de 15-jarige er iets van zei, kreeg hij een kopstoot van de verdachte. De politie heeft de Udenaar aangehouden voor mishandeling en ingesloten voor verhoor.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Oss De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Nieuwe Brouwerstraat in Oss. De 28-jarige bewoner en eigenaar van de kwekerij is aangehouden. De politie heeft in totaal 522 hennepplanten inbeslaggenomen plus alle kweekapparatuur. Ook zou er sprake zijn van diefstal stroom, waarvan nog aangifte moet worden gedaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Laatst gewijzigd 31-05-2007 16:26 | © Politie Brabant-Noord