Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 31 mei

BREDA, 31 mei 2007

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag kort na 16.00 uur een 22-jarige inwoner van Bruage la Brussiere (Frankrijk) en zijn 23-jarige vriendin uit dezelfde plaats aangehouden wegens bezit van softdrugs. Bij een controle van hun auto op de Princenhagelaan roken agenten een sterke henneplucht. Die was afkomstig van 270 gram hennep dat in een tas in de auto lag. Het stel is naar het bureau gebracht, daar verklaarden ze dat ze de drugs op straat hebben gekocht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt; ze zijn weer op vrije voeten.

Bredanaar slaat stadgenoot na irritatie over ruitensproeier

BREDA: Een 28-jarige Bredanaar is woensdagavond rond 20.00 uur aangehouden. Kort daarvoor had hij op de kruising Backer en Ruebweg-Emerparklaan een 46-jarige stadgenoot in het gezicht geslagen. Beide mannen stonden in hun autos te wachten voor de verkeerslichten. Even daarvoor had het slachtoffer geprobeerd met de sproeier zijn achterruit schoon te maken. Dat lukte niet zo best, de sproeier sproeide ook op het raam van de 28-jarige verdachte. Bij de verkeerslichten stapte de man uit, liep naar de auto van de 46-jarige man en sloeg hem. Daarop reed hij door. Op basis van het kenteken van zijn auto kon de politie de verdachte aanhouden. Na verhoor is de man heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inwoner Breda aangehouden wegens inbraak bij ex

BREDA: Een 27-jarige Bredanaar is aangehouden op verdenking van inbraak bij zijn ex-vriendin in haar woning in de wijk Kievitsloop en vernieling van haar auto. Ook zou zijn door haar ex bedreigd zijn. De vrouw belde de politie toen de man woensdagavond rond 20.00 bij haar opdook. De Bredanaar is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Twee Oosterhouters aangehouden na verduistering videoapparatuur

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur twee mannen van 18 en 21 jaar uit Oosterhout aangehouden wegens verduistering. Het tweetal bood via Internet videoapparatuur aan dat enkele dagen daarvoor was gehuurd bij een bedrijf in het Belgische Kapellen. De 34-jarige eigenaar maakte een afspraak met de 21-jarige man, maar belde ondertussen ook de politie. Bij het NS-station troffen de eigenaar en een 21-jarige man elkaar en nadat de man zag dat het om zijn apparatuur ging, greep de politie in. Na deze aanhouding werd de 18-jarige man aangehouden die telkens in de buurt van de 21-jarige man verbleef. De jongste verdachte werd door de Belg herkend als de huurder van de apparatuur. Het tweetal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist aangehouden

MOLENSCHOT: Een 36-jarige Bredanaar is woensdagavond kort voor 21.30 uur bij aangehouden op de Molenschotsebaan wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies de automobilist 530 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Na verhoor is de Bredanaar met twee processen-verbaal heengezonden.

Drie Bredanaren aangehouden wegens bezit harddrugs

BREDA: De politie heeft woensdagavond bij een controle van hangjongeren op de Wolfslaardreef drie Bredanaren van 18, 22 en 24 jaar aangehouden wegens bezit van harddrugs. Agenten reageerden op melding van geluidsoverlast. De jongste verdachte had een flesje GHB bij zich, de 22-jarige had 17 XTC-pillen in zijn bezit. De oudste Bredanaar beschikte over twee XTC-pillen en enkele zakjes vermoedelijk cocaïne. Het drietal is donderdag op vrije voeten gesteld, met ieder een proces-verbaal.

Aangehouden wegens straatroof

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige man uit Oosterhout in zijn woning aangehouden in verband met betrokkenheid bij twee straatroven op 20 april 2007. Een 22-jarige Bredanaar fietste rond 14.00 uur over de Veemarktstraat toen een onbekende man hem achterop fietste. De Bredanaar was aan het sms-en en de man trok, zonder iets te zeggen, het mobieltje uit de handen. Enkele uren later, rond 16.30 uur, werd een 23-jarige vrouw uit Nijmegen slachtoffer van straatroof. Ze liep over de Molenstraat toen een achteropkomende fietser haar mobieltje uit haar handen trok. De 18-jarige verdachte kwam in beeld na uitgebreid onderzoek door de politie en is in verzekering gesteld.

Vrouw slachtoffer van straatroof

BREDA: De politie onderzoekt een straatroof donderdagmorgen om 09:15 uur in de Kerkstraat. Daarbij werd een 36-jarige Bredase beroofd van haar tasje. De vrouw stond bij een parkeerautomaat, toen plotseling haar tas met geweld van haar schouder werd gerukt door een onbekende dader. Eenmaal bekomen van de eerste schrik, probeerde de vrouw de dader nog te vinden. Dit lukte niet, waarna zij aangifte deed van de politie. De vrouw mist onder andere haar portemonnee. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul