Senternovem


31-05-2007 | BodemBreedAcademie start cursussen in najaar 2007

Dit voorjaar is de bodemwereld verrijkt met de BodemBreedAcademie (BBA), een samenwerkingsverband van SIKB, SKB en Bodem+. De academie wijst bodemprofessionals de weg in bodemcursussen en - opleidingen. Ook versterkt de BBA bestaande opleidingen, neemt initiatief voor nieuwe cursussen en versterkt de kwaliteit van het opleidingsaanbod. Daarbij werkt de academie samen met reguliere opleidingsinstellingen, zoals de Wageningen Universiteit en de Bestuursacademie BAZN. Dit najaar vinden de eerste cursussen plaats: de cursus Bodemkennis voor Milieuhandhavers en de Topcursus Verontreinigde Bodems.

Bodem voor Milieutoezichthouders (BoMil)
Op 6 september 2007 gaat BoMil van start. De cursus is tot stand gekomen in samenwerking met de Bestuursacademie. Dit modulair ingedeelde opleidingsprogramma richt zich in het bijzonder op milieutoezichthouders en milieuopsporingsambtenaren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het Besluit Bodemkwaliteit, bodembeheer en management van toezicht. BoMil is in nauwe samenwerking met het LOM en Bodem+ opgezet.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bazn.nl.

TopCursus Verontreinigde Bodems
De TopCursus start op 6 november van dit jaar. Deze tweedaagse cursus is ontwikkeld door Wageningen Universiteit en heeft tot doel meer inzicht te krijgen in de nieuwste kennis en ontwikkelingen op het gebied van bodemsanering. De training is gebaseerd op een capita selecta traject binnen de reguliere master opleiding. Na afloop, kunnen de cursisten hun opgedane kennis gebruiken om het gemeentelijk en provinciale bodembeleid vorm te geven en uit te voeren.

Meer informatie over BBA en de bovengenoemde
opleidingen: www.bodembreedacademie.nl of info@bodembreedacademie.nl