Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 31-0507

TILBURG, 31 mei 2007

Politie houdt Tilburger aan voor vernieling en bedreiging

TILBURG De politie heeft gisteravond kort voor middernacht in een woning in de wijk Hasselt een 39 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man had eerder die avond medebewoners woordelijk bedreigd en een buitenspiegel en achterlicht van twee geparkeerd staande autos vernield. Op het bureau verklaarde de man zich niets meer te kunnen herinneren.

De verdachte kreeg in de woning een discussie met een van zijn medebewoners. Aanleiding hiertoe was het niet goed functioneren van de Internetaansluiting. Deze discussie ontaardde volgens de 19 jarige aangever in een conflict waarbij de verdachte hem woordelijk met de dood bedreigde. Direct na de bedreiging verliet de verdachte de woning. Buiten vernielde hij vervolgens een buitenspiegel en een achterlicht van twee autos, die in de omgeving van zijn woning geparkeerd stonden.

Politie arresteert drie mannen na inbraak woning

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 09.30 uur in de omgeving van de Alleenhouderstraat drie mannen van 33, 49 en 54 jaar afkomstig uit Tilburg, Bladel en Breda aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning in de Alleenhouderstraat.

Een oplettende getuige meldde de inbraak waarop de politie onmiddellijk een onderzoek instelde. In de directe omgeving van de woning troffen ze de 33 jarige verdachte aan. De man voldeed aan het opgegeven signalement. De man had op dat moment enkele goederen bij zich, waaronder een fles wijn en een niet op zijn naam staand identiteitsbewijs. Na een ingesteld onderzoek troffen agenten in de directe omgeving de twee andere mannen aan. Ook deze verdachten hadden goederen bij zich die mogelijk van de inbraak in de woning afkomstig waren. Hierop werd het drietal aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist verzet zich bij aanhouding

TILBURG een motoragent van de politie controleerde gisteravond in de Puccinistraat tegen 19.00 uur een 39 jarige Tilburgse automobilist. Aanleiding tot deze controle was dat de auto waarin de man reed eerder op de avond betrokken was bij een fietsdiefstal. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Na de aanhouding verzette de man zich. De politie gebruikte pepperspray om hem onder controle te krijgen.

Tegen 18.00 uur meldde een getuige dat in de Benatzkystraat een onbekende automobilist een afgesloten fiets in de kofferbak van zijn auto had gelegd. Na de diefstal was de auto weggereden. Korte tijd later trof de politie de auto aan in de Puccinistraat. Controle wees uit dat de fiets niet meer in het voertuig aanwezig was. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau namen agenten een ademtest af die uitwees dat de man 385 ug/l, zijnde 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie doet onderzoek naar de diefstal van de fiets.

Drie gewonden bij kettingbotsing Rijksweg A65

TILBURG Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N65, waarbij vier autos en een vrachtwagen betrokken waren, raakten gistermiddag drie inzittenden waaronder een 9 maanden oude baby van een van de betrokken autos gewond. e slachtoffers die afkomstig zijn uit Cromvoirt werden voor onderzoek overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. De vrachtwagenchauffeur, een 50 jarige inwoner uit Minsk (Wit Rusland) werd ter plaatse aangehouden.

De vrachtwagenchauffeur reed met zijn vrachtwagen over de Rijksweg N65. Hij kwam uit de richting van Tilburg en reed in de richting van Haaren. Voor hem, in dezelfde richting, reden vier personenautos. Door de noodzaak van het verkeer remden deze autos. De vrachtwagenchauffeur was op dat moment niet in staat zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen waardoor een kop / staart aanrijding tussen de vier personenautos en de vrachtwagen ontstond. De chauffeur verklaarde op het bureau de autos voor hem te laat gezien te hebben omdat hij op de wegenkaart keek. Het letsel van de bestuurster, de 26 jarige moeder van het kind en de andere inzittende bleek achteraf mee te vallen. Het kind werd ter observatie opgenomen.

Tilburgse politie ruimt hennepkwekerijen en drogerij

TILBURG: Gisteren hebben agenten in het kader van het hennepconvenant met de Gemeente Tilburg in totaal vier woningen bezocht. In twee woningen trof de politie in bedrijf zijnde wietkwekerijen aan. In de derde woning een drogerij en in de vierde een reeds geruimde kwekerij. Zowel de aangetroffen planten als de gedroogde hennep is in beslag genomen.

In een schuurtje van een woning gelegen aan de Tempelhofstraat werden 60 hennepplanten ontdekt. Ook was er sprake van illegale stroomafname. Op zolder van een woning aan de Alsemhof werden 126 planten aangetroffen en werd illegale stroomafname vastgesteld. Ook een woning aan het Wilhelminapark werd door de politie bezocht. Hier werd een hennepdrogerij aangetroffen met 20 kilo hennep. In een woning aan de Veestraat werd een kwekerij aangetroffen die inmiddels geruimd bleek te zijn. Wel troffen agenten henneprestanten aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de bewoners.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

OISTERWIJK: Een 20-jarige dronken automobilist uit Oisterwijk raakte vannacht gewond aan zijn hoofd toen hij met zijn auto moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Bij deze uitwijkmanoeuvre botste hij tegen een lantaarnpaal. Een ademtest op het bureau wees uit dat de bestuurder 340 ug/l, aan alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde acht biertjes gedronken te hebben. Met een rijverbod van vier uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Dieven voorzien op achterbank auto

DIESSEN: Vannacht werd in de Jan de Vriesstraat een geparkeerd staande auto het doelwit van een auto-inbraak. Deze keer hadden de inbrekers het voorzien op de achterbank van de auto. De 37 jarige eigenaresse afkomstig uit Tilburg deed hiervan aangifte.

De vrouw werd wakker en keek uit het raam van haar slaapkamer. Ze zag een auto midden op de weg staan. De auto was van hetzelfde merk als haar eigen auto die voor de deur geparkeerd stond. Toen ze naar haar auto keek zag ze dat het rechterportier van haar auto openstond. Toen haar vriend op straat poolshoogte ging nemen, was zowel de onbekende auto, als de achterbank van de auto van de aangeefster weg.

Politie houdt verdachte huisvredebreuk aan

TILBURG: In een gebouw op het Koningsplein is vanmorgen rond 09:00 uur een 27-jarige Tilburger aangehouden. Hem was meerdere malen door een medewerker gevorderd het pand te verlaten. Daar gaf hij geen gehoor aan.

De verdachte wilde informatie over een ontvangen brief. Omdat hij geen afspraak had deelden medewerkers hem mede te wachten. Hierop reageerde de man meerdere keren verbaal agressief in de richting van het personeel. Nadat een beveiligingsmedewerker hem meerdere keren gevorderd had te vertrekken, voldeed hij daar niet aan. Gealarmeerde agenten hielden de man vervolgens aan en brachten hem naar het bureau

Gescheerde vrachtwagen op Burgemeester Letschertweg

TILBURG: De politie kreeg vanmorgen rond 11:15 uur de melding van een geschaarde vrachtwagen op de Burgemeester Letschertweg. Daarbij brak de Duitse chauffeur enkele ribben.

De man reed met zijn combinatie over de Burgemeester Letschertweg. Hij vervoerde audioapparatuur en kwam vanuit de richting Dongen. In een bocht naar links kwam de vrachtwagen door onbekende oorzaak met zijn rechterwielen in de berm terecht en reed daarna over twee rijstroken richting de middenberm. Daar schaarde hij, schepte een lichtmast en kwam tot stilstand. Ten gevolge van deze aanrijding werd een rijstrook tijdelijk afgesloten. De chauffeur liep bij dit incident enkele gebroken ribben op. De combinatie met een totaalgewicht van vier a vijf ton is getakeld.

Auteur: Desiree Brabers / Ronald Monsieurs