Ingezonden persbericht


BCD M&I benoemt topverantwoordelijken EMEA

Marc ter Haar en Shaun Casey opgenomen in senior team van BCD Meetings & Incentives

Nieuwegein, 31 mei 2007 - Na de uitbreiding in Engeland eerder dit jaar kondigde BCD Meetings & Incentives (BCD M&I) vandaag twee topbenoemingen aan in zijn leidinggevende team voor de operaties in Europa.

Vanaf 25 juni 2007 wordt Marc ter Haar Senior Vice President EMEA bij BCD M&I en treedt Shaun Casey in dienst als Managing Director EMEA. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Marc.

Marc zal de verantwoordelijkheid dragen voor het algemene bedrijfs- en financiële beheer van BCD M&I in Europa en zal rechtstreeks rapporteren aan president Scott Graf. Marc zal werken aan de ontwikkeling van de strategische koers van BCD M&I in Europa. Verder zal hij alle bedrijfsstrategieën in samenwerking met de BCD Travel organisatie beheren en zal hij een sleutelrol spelen in de wereldwijde fusie- en overnamestrategieën van BCD M&I.

Shaun zal verantwoordelijk zijn voor de sales, marketing en operations van BCD M&I binnen Europa. Alle huidige Europese country leaders van BCD M&I zullen rechtstreeks aan hem rapporteren.

Scott Graf, president van BCD M&I, over de aankondiging van vandaag: "We blijven werken aan de uitbouw van een M&I-organisatie van wereldklasse. Daarom moeten we ook talent van wereldklasse aantrekken. De uiteenlopende talenten, ervaring en algemene zakelijke kennis die Marc en Shaun in BCD M&I injecteren, zullen meteen de nodige impact hebben op onze werknemers, leveranciers en klanten. En dit is trouwens nog maar de voorbode van ander opwindend nieuws. In de komende maanden zullen er nog andere belangrijke aankondigingen volgen: van de lancering van onze bedrijfstak voor eventproductie in Europa tot de baanbrekende resultaten die we voor onze klanten realiseren."

Marc ter Haar brengt een verregaand inzicht in de Europese en de mondiale business met zich mee, naast bewezen competenties voor de ontwikkeling en het beheer van uiteenlopende complexe en geïntegreerde bedrijfsstrategieën binnen diverse marktgebieden. Marc belandt bij BCD M&I vanuit een senior functie bij BCD Holdings; zijn ervaring met fusies en overnames zal bijzonder waardevol blijken voor BCD M&I aangezien de organisatie blijft uitbreiden.

Marc ter Haar licht toe: "Ik vind het fantastisch dat ik aan de slag kan bij BCD M&I. Ik ben ervan overtuigd dat we uniek zijn gepositioneerd om tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten in een steeds grotere, complexe en wereldwijde M&I-markt. Ik denk dat mijn ervaring met en mijn staat van dienst voor multinationale organisaties onze onderneming ten goede zullen komen en ons een goede uitgangspositie kunnen bezorgen met het oog op een bijzondere sterke groei op korte en lange termijn."

Shaun Caseys ervaring met de M&I-business is uitgebreid en strekt zich uit over Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in sales, operations en general management binnen de bijzonder competitieve, servicegerichte markt van event management, corporate business travel, technologie voor bedrijfsmeetings en marketingcommunicatie.

Shaun vertelt: "Ik ben erg te spreken over BCD M&I's focus op slimme, schaalbare oplossingen, op maat van de eisen van elke klant. Het engagement van de onderneming om een mondiaal bereik te creëren en lokaal uit te blinken, is cruciaal voor ons succes en het was ook een voorwaarde voor mij om deze functie te aanvaarden. Ik kijk ernaar uit om aan het werk te gaan met mijn collega's bij BCD M&I en om samen onze positie te versterken als de belangrijkste speler in de sector van meetings en incentives."

Marc en Shaun zullen nauw samenwerken met Robin Smith, Managing Director voor BCD M&I in Engeland en Ierland om een coherente en complete EMEA-strategie te garanderen. Eén onmiddellijk gezamenlijk project zal de lancering omvatten van BCD M&I's bedrijfstak voor eventproductie (gelokaliseerd in Engeland) in Europa.

Mike Buckman, CEO van BCD Travel, zei het volgende over de benoemingen: "De komst van deze twee bekwame leiders vormt een verdere bekrachtiging en versterking van onze bekende visie, met name de blijvende ontwikkeling van een sterke en evenwichtige M&I-organisatie die voldoet aan de behoeften van de klanten op mondiale, regionale en lokale niveaus."

-EINDE-

Over BCD Meetings & Incentives

BCD Meetings & Incentives is actief in meer dan 25 landen verspreid over America, Europe-Midden Oosten - Africa (EMEA) en APAC (Asia Pacific) met een jaarlijkse sales revenue van ongeveer 250 miljoen US Dollars gedragen door 350 M&I medewerkers. Het hoofdkwartier is gelegen in Chicago met regionale kantoren in San Francisco, Mexico City, Londen, Brussel en Singapore. BCD Meetings & Incentives is een operationele afdeling binnen BCD Travel, werelds derde grootste reis management bedrijf. Voor meer informatie, bezoek de website www.bcdmi.com

Over BCD Travel

BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie en een succesvolle "niche player" in de financiële dienstverlening. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (toeristische reizen) en Primary Capital (onroerend goed financiering). Het bedrijf is actief in 90 landen met 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard.

Ingezonden persbericht