KNSB

Nieuw sectiebestuur shorttrack
publicatie: 31-5-2007

Hoogland (KNSB) - De KNSB heeft weer een sectiebestuur shorttrack. Het Algemeen Be-stuur van de schaatsbond heeft de voordracht van de GTC's op advies van de werkgroep shorttrack betreffende de benoeming van een zestal nieuwe leden voor het sectiebestuur bekrachtigd. Zodoende kunnen Jan de Jong, Marnix ten Kortenaar, Aad Koole, Henk Krijgs-held, Erik Landman en Cees Nowee aan de slag.

De werkgroep shorttrack, bestaande uit Jan Bolt, Peter van der Wart en Erik Landman, was in februari door het Algemeen Bestuur ingesteld om de knelpunten te onderzoeken die er lagen nu de nieuwe topsportnota van de KNSB sinds vorig jaar ook van toepassing is op shorttrack. In de praktijk bleken de nieuwe afspraken tussen het bondsbureau, verantwoor-delijk voor topsport, en de ad-hoccommissie shorttrack, met name verantwoordelijk voor de wedstrijdsport, niet op alle punten duidelijk.

De werkgroep shorttrack heeft inmiddels haar conclusies en aanbevelingen, vastgelegd in een eindrapport, gepresenteerd aan de GTC's en het Algemeen Bestuur van de KNSB, en een voordracht gedaan voor een nieuw sectiebestuur. Nadat de GTC's hadden ingestemd met de door de werkgroep opgestelde voordracht, heeft het Algemeen Bestuur van de KNSB die voordracht op advies van de GTC's bekrachtigd.

Het sectiebestuur shorttrack bestaat uit:

* Jan de Jong. De inwoner uit Leek heeft bestuurlijke ervaring (onder andere 8 jaar wethouder sport en onderwijs in de gemeente Leek) en is momenteel projectmanager voor de gemeente in Groningen. Hij zal het voorzitterschap van het sectiebestuur voor zijn rekening nemen.

* Marnix ten Kortenaar. De oud-langebaanschaatser, woonachtig in Wezep, moet een bijdrage gaan leveren in de afstemming tussen shorttrack en langebaan. Daarnaast is Ten Kortenaar als wetenschapper betrokken bij diverse ontwikkelingen van schaats-materialen.

* Aad Koole. Als shorttrackscheidsrechter is Koole geen onbekende in de shorttrack-wereld. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring binnen het gewest Zuid-Holland. De inwoner van Schipluiden is lid van de werkgroep wedstrijdorganisatie, die momenteel bezig is met de voorbereiding op het seizoen 2007-2008.

* Henk Krijgsheld. De inwoner uit Heerenveen heeft bestuurlijke functies vervuld bin-nen de shorttrackvereniging Trias en is daarnaast ook wedstrijdleider shorttrack.

* Erik Landman. De Hagenaar vervulde voor het vorige ad-hocbestuur taken voor pr en promotie. Hij zal dat ook in de komende periode blijven doen.

* Cees Nowee. Nowee, wonend in 's-Gravenzande, was al eerder lid van het sectiebestuur als budgetbewaker. Hem is gevraagd de taak van budgetbewaker op zich te nemen in het nieuwe sectiebestuur.

Het nieuwe sectiebestuur start morgen - 1 juni - met haar werkzaamheden. De eerste be-stuursvergadering is op 12 juni.