Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERRE REIZEN EXPERT NEEMT JE MEE NAAR WERELDERFGOED

DE 7 WERELDWONDEREN VOLGENS SUMMUM REIZEN

Amsterdam, mei 2007 - Iedereen kent wel één van de 7 klassieke wereldwonderen. Griekse schrijvers benoemden ooit de bouwwerken die ontzagwekkend waren, zoals de Pyramide van Cheops en de Hangende Tuinen van Babylon. Sindsdien zijn er regelmatig discussies over moderne varianten op deze 7 uitverkoren bouw- en kunstwerken. De website www.new7wonders.com roept momenteel mensen over de hele wereld op om te stemmen op de 7 nieuwe wereldwonderen en zo opnieuw geschiedenis te schrijven. Allemaal niet nodig, zeggen de verre reizen experts van Summum Reizen. Wij zijn er al uit - Summum maakte op basis van eigen ervaringen alvast een vóór-selectie.

'Ons erfgoed is onze toekomst'
Een panel van deskundigen stelde een lijst samen van twintig genomineerde bouwwerken. Op 7-7-2007 worden in Lissabon de 7 eigentijdse wereldwonderen bekend gemaakt door Zwitserse kunstenaar Bernard Weber, initiator van de New7Wonders campagne. Het motto van de campagne 'Ons erfgoed is onze toekomst' is wereldwijd - van Portugal tot Peru - met veel enthousiasme ontvangen door liefhebbers van cultuur en reizen. Er wordt dan ook in grote getale gestemd op www.new7wonders.com.

De memorabele datum 7-7-2007 ligt nog 7 weken in het verschiet maar Summum Reizen - aanbieder van comfortabele groepsreizen naar de mooiste plekken ter wereld - heeft haar expertise op het gebied van verre reizen benut en maakt nu haar eigen selectie van 7 wereldwonderen kenbaar. Een lijst van bezienswaardigheden die, net als hun millennia oude voorgangers, de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en ook nu nog over de hele wereld mensen in vervoering brengen. "De meeste van de nieuwerwetse wonderen op de website www.new7wonders.com bieden wij aan als reisbestemming, als onderdeel van een comfortabele rondreis. Wij stellen ons reisprogramma samen als afspiegeling van datgene wat men relevant vindt om te bezoeken; wij zijn ons bewust van wat men wil zien. Wat dat betreft verwacht ik dan ook dat wij er niet ver naast zitten met onze prognose van wat de meest belangrijke 7 eigentijdse wereldwonderen zijn." aldus Dagmar Ypenberg van Summum Reizen.

De 7 wereldwonderen volgens Summum Reizen

1. Angkor Wat, Cambodja;
Letterlijk Heilige Stad; indrukwekkend complex van Khmer-tempels, dat pas rond 1900 opnieuw onder het oerwoud vandaan kwam en vooral bij zonsop- en ondergang welhaast magisch lijkt.
2. Macchu Pichu, Peru;
Verborgen Inca-stad tussen de nevelige bergtoppen bij Cuzco
3. Taj Mahal, India;

Grafmonument dat grootmogol Sjah Jahan liet verrijzen voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal in de Noord-Indiase stad Agra. Symmetrisch gebouwd op een enorm marmeren voetstuk.
4. Chinese muur, China;
Naar verluidt het enige menselijke bouwwerk dat buiten de dampkring zichtbaar is; de deels meer dan 2200 jaar oude muur die Peking over bergruggen en door valleien verbindt met het achterland, 6200 kilometer naar het Westen.


5. Petra, Jordanië;
Stad die helemaal in rotsen is uitgehouwen in een bergkloof compleet met huizen, kerken en de graftempel van een koning van het volk de Nabateers dat de stad bouwde.
6. Chichen Itza, Mexico
Onwaarschijnlijk mooie Maya ruïne in de streek Yucatan, met de piramide El Castillo als blikvanger.
7. Christus de Verlosser, Brazilië;
Op de 700 meter hoge Corcovado-berg, die uittorent boven Rio de Janeiro, staat het bekende machtige Christusbeeld, zijn armen uitstrekkend naar de miljoenenstad. Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van comfortabele groepsrondreizen naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Je ziet meer met Summum Reizen. www.summum.nl.