Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/05/07)

OOSTERHOUT NB, 31 mei 2007

Politie houdt doorrijder na aanrijding aan

OOSTERHOUT: Dankzij een oplettende getuige heeft de politie woensdag 30 mei kort na het middaguur een man aangehouden, die was doorgereden nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding. De man, een 65-jarige Oosterhouter, was rond 10.50 uur op de Heuvel tegen de geparkeerd staande auto van een 40-jarige vrouw uit Abcoude gereden en had vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. Een oplettende getuige waarschuwde de politie en kon ook het kenteken van de auto van de man geven, waarop de politie direct een onderzoek instelde. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte. De man heeft bij de politie een verklaring afgelegd.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Woensdag 30 mei rond 13.30 uur heeft de politie een 44-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van huiselijk geweld, vernieling, bedreiging en stalking.
De 34-jarige ex-vrouw van de man had hiervan aangifte gedaan. Ze verklaarde dat ze in de nacht van zaterdag 7 april op zondag 8 april door haar ex met de dood is bedreigd. Ook zou hij toen een ruitje van haar woning hebben vernield. Tevens gaf zij aan al langere tijd door hem te worden lastig gevallen, onder andere telefonisch. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling

RIJEN: Bij de politie kwam woensdag 30 mei kort na 22.00 uur de melding binnen dat een dronken man voor overlast zorgde in de Prins Hendrikstraat. Toen politiemensen op de melding reageerden, zagen ze in de Marijkestraat een man staan, die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 41-jarige Tilburger, was in het gezelschap van een 26-jarige vrouw uit Breda.
Na onderzoek in de Prins Hendrikstraat bleek dat zich daar een ruzie had afgespeeld, waarbij het tweetal betrokken was geweest. De 41-jarige Tilburger had in een woning ruzie gemaakt met een 48-jarige man uit Rijen en had hem daarbij mishandeld en bedreigd. Ook sneuvelde er een ruit.
De verdachte is hierop aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling.
Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht. Nadat hij donderdag een verklaring had afgelegd, is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen meldt zich na vernieling auto

DONGEN: In de nacht van woensdag 30 mei op donderdag 31 mei rond 01.00 uur meldde zich een 16-jarige jongen uit Dongen op het politiebureau in Dongen. De jongen kwam zichzelf aangeven; hij zou namelijk betrokken zijn geweest bij de vernieling van een auto. Een politieagent ging daarop samen met de jongen naar de plaats waar de vernieling had plaatsgevonden, aan de Reigershof. Daar bleek een auto te staan, waarvan de achterruit en -klep waren vernield. De jongen verklaarde samen met een vriend verantwoordelijk te zijn voor de vernieling. Deze vriend, een eveneens 16-jarige Dongenaar, is ook aangehouden.
De eigenaresse van de auto, een 49-jarige vrouw uit Dongen, heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling.
Het tweetal heeft de nacht in de cel doorgebracht en donderdag 31 mei een verklaring afgelegd. Daarna zijn de twee jeugdige verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Nog 20 dagen gevangenisstraf tegoed

GILZE: De politie arresteerde woensdagavond 30 mei een 22-jarige inwoner van Kolham. De man viel door de mand bij een routinecontrole op de A58. Hij stond in het opsporingsregister en werd gezocht voor een openstaand vonnis. Er stond nog EUR 275,- open aan niet betaalde boetes. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij het bedrag contant afrekende.

Boetes bij verkeerscontroles

RIJEN / DONGEN: De politie hield woensdag 30 mei snelheidscontroles in Rijen en Dongen.
Daarbij gebruikte de politie de lasergun. Snelheidscontroles vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook nog steeds onnodig veel slachtoffers.
In de Eindsestraat in Dongen reden 6 automobilisten sneller dan de toegestane 50 km/uur.
De snelste overtreder reed 68 km/uur. Op de Mgr. Nolenslaan in Dongen gingen twee automobilisten op de bon vanwege snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 62 km/uur. Vijf automobilisten reden sneller dan 50 km/uur op de Hannie Schaftlaan in Rijen. De snelste overtreder reed 72 km/uur.

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: Politieagenten van het team Altena hielden woensdag 30 mei op verschillende plekken verkeerscontroles. Op alle locaties gebeurde dat naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

Op de Almweg in Rijswijk werden vier snelheidsovertredingen geconstateerd, varieërend van 63 km/uur tot 68 km/uur. Twee automobilisten kregen bovendien een bekeuring vanwege het overschrijden van de doorgetrokken witte streep.
In Sleeuwijk (op de Rijksstraatweg) droegen vijf automobilisten de verplichte autogordel niet. Dat leverde de overtreders ieder een bekeuring op van EUR 75,-.
In Veen vielen zes bekeuringen vanwege het niet dragen van de autogordel. Drie daarvan werden uitgeschreven in de Schmitzstraat. Hier kreeg ook een automobilist een boete vanwege het telefoneren (niet-handsfree) tijdens het auto rijden. Het boetebedrag voor deze verkeersovertreding bedraagt EUR 130,-. De overige drie bekeuringen voor rijden zonder autogordel vielen elders in Veen.

Winkeldievegge aangehouden

MADE: Personeel van een supermarkt in de Nieuwstraat betrapte donderdag 31 mei rond het middaguur een 36-jarige vrouw uit Hooge Zwaluwe op het plegen van winkeldiefstal. De vrouw trok de aandacht tijdens het winkelen. Na het passeren van de kassa bleek dat ze levensmiddelen in haar jaszak had die niet waren afgerekend bij de kassa. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. In eerste instantie gaf de vrouw valse persoonsgegevens op. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg ze een boete van EUR 320,- opgelegd. Door deze boete te betalen, voorkomt ze een eventuele gang naar de rechter.

Auteur: Leonie van Ooijen