Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 31 mei

BERGEN OP ZOOM, 31 mei 2007

Automobilist mishandelt parkeercontroleur

ROOSENDAAL: Een parkeercontroleur was op woensdagmiddag bezig met de uitvoering van zijn werk aan de Dokter Brabersstraat. Hij zag dat een auto de straat in reed, in strijd met een geslotenverklaring. De man gaf de bestuurder een stopteken. De auto reed door en stopte iets verderop in de straat. De bestuurder wilde niet meewerken en wilde zijn rijbewijs niet afgeven. Toen de controleur hem mededeelde dat hij verplicht was tot medewerking, gaf de bestuurder hem een duw. De controleur kwam ten val. De bestuurder reed vervolgens weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de mishandeling.

Man aangehouden in bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag een 40-jarige man uit Putte aan voor bezit van softdrugs. De man bleek bij controle door de politie in de Stationsstraat in bezit te zijn van 13 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte deed afstand van de drugs en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt auto-inbrekers aan

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag 30 mei is er ingebroken in een auto aan de Rector Hellemonsstraat. Getuigen zagen de diefstal en waarschuwden de bestuurder van de auto, toen hij terugkeerde naar zijn voertuig. Getuigen gingen achter de mannen aan en alarmeerden de politie. De politie kon in een woning in Roosendaal de bewoner van het pand en de andere verdachte aanhouden voor inbraak in de auto. Het gaat om een 41-jarige Roosendaler en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Nepwapen gevonden in auto

ROOSENDAAL: De politie vond op woensdagmiddag, bij controle van een personenvoertuig, een nepwapen. De auto werd staande gehouden voor controle aan de Kalsdonksestraat. In de auto werd een zogenaamd paintball-wapen gevonden. Het wapen is in beslag genomen. De 24-jarige man uit Lier is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrikheid gesteld.

Winkelpersoneel betrapt winkeldievegge

ROOSENDAAL: Medewerkers van een drogisterij aan de Nieuwe Markt betrapten op woensdagmiddag een 15-jarige meisje op diefstal van een tweetal schoonheidsproducten. Ze zagen hoe het meisje de producten in haar tas stopte en zonder af te rekenen de winkel verliet. Het meisje uit Roosendaal is overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze overgedragen aan haar ouders.

Auteur: Inge Rijgersberg