PvdA Rotterdam


Vandaag in de raad

Do 31 Mei 2007 - Redactie

Vandaag werd tijdens het actualiteitenuur van de gemeenteraad onder meer gesproken over inburgering en gratis Openbaar Vervoer voor ouderen.

Openbaar Vervoer
De PvdA-fractie is blij dat haar initiatief voor gratis openbaar vervoer voor ouderen nu in werking wordt gezet, maar is minder blij met de vragenlijst die ouderen moeten invullen als zij met de proef willen meedoen.
PvdA-raadslid Richard Moti gaf van dit laatste het voorbeeld dat ouderen moeten invullen of en hoe vaak ze naar de kerk gaan. `Het lijkt me niet dat de overheid er iets mee te maken heeft of en hoe vaak je naar de kerk gaat', aldus Moti.
Het PvdA-raadslid maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat het gratis Openbaar Vervoer voor ouderen één van de manieren is om armoede in de stad te bestrijden. Wat dat betreft was hij ook tevreden over de inspanningen van de wethouders Schrijer, die mensen vanuit een uitkering aan werk helpt, en wethouder Karakus, die ervoor zorgt dat er weer flink wat goedkope huurwoningen worden gebouwd.

Inburgering
Een bedrijf dat in opdracht van de gemeente inburgeringscursussen verzorgd, het Bureau Medelanders, is failliet gegaan. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin vroeg zich af of de gemeente bij het gunnen van de opdracht wel voldoende heeft gekeken naar de financiële huishouding en of het gevaar bestaat dat meer bedrijven binnenkort failliet gaan. De PvdA vindt dat iedereen die voor een inburgeringcursus heeft betaald, deze ook gewoon moet krijgen. Wijntuin kreeg van wethouder Kaya de toezegging dat dit zo zal zijn.