Gemeente Tilburg

31-5-2007
Stadpark Oude Dijk nieuwe locatie voor sportvoorziening binnenstad

In verband met de nieuwbouw en herinrichting van het Harmoniepark moet de voetbal- en basketbalkooi daar verdwijnen. De gemeente heeft bekeken wat een goede nieuwe locatie zou zijn voor een sportvoorziening in de binnenstad. Het college heeft gekozen voor het Stadspark Oude Dijk. De sportvoorziening voegt een nieuwe functie toe aan het park en maakt het park levendiger. Naast de mensen die er nu wandelen, in het gras liggen of de kinderen die gebruik maken van de speeltoestellen, kan de voorziening gebruikt worden door scholen uit de buurt en jongeren uit de (binnen)stad.

Bewoners en jongeren hebben aangegeven graag betrokken te worden bij de aanleg van de sportvoorziening. Samen met bewoners, gemeente, politie, jongeren en jongerenwerk gaat de gemeente dan ook zoeken naar een goede invulling voor de sportvoorziening in het stadspark. In eerste instantie wordt gedacht aan voetbalvoorziening.

Planning
De voetbal-en basketbalkooi aan het Harmoniepark verdwijnt pas als de nieuwe sportvoorziening is aangelegd. Het herinrichten van het Harmonieterrein en daarmee het verwijderen van de kooi staat gepland voor het voorjaar van 2008.