Dienstenbond CNV

Nieuws

31 mei 2007

"Onze leden zijn madurodammentaliteit van de supermarktwerkgevers helemaal zat"

"Een loonbod van twee procent pikken ze niet".Dat zegt CNV-onderhandelaar Fedde Monsma na het overleg vandaag met de supermarktwerkgevers.

Het personeel van de supermarkten in Nederland ziet voorlopig nog wel af van acties. Die dreigden omdat de werknemers ontevreden zijn over de opstelling van de werkgevers in de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

Half mei hadden de werkgevers een eindbod gedaan, dat onder meer bestond uit 2 procent extra loon in 2007, 3 procent over 2008 en weer 2 procent over 2009, met een looptijd van 2,5 jaar tot 30 september 2009. De vakbonden legden het eindbod voor aan hun achterbannen en die wezen het in grote meerderheid af.

Donderdagmorgen spraken de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond met de werkgevers over de ontstane situatie. De bonden maakten duidelijk dat er acties zouden komen als de werkgevers bij hun eindbod zouden blijven. Vervolgens bleek dat er toch nog ruimte was voor een nieuwe onderhandelingsronde. Die heeft plaats op woensdag 4 juli.

De supermarkteigenaren moeten dan volgens bestuurders van de vakbonden met een veel beter bod komen. Onze leden zijn de madurodammentaliteit van de werkgevers helemaal zat, zei onderhandelaar Fedde Monsma van de CNV Dienstenbond. Ze denken klein en bieden 2 procent loonsverhoging, terwijl je in de krant leest dat je als werknemer een loser bent als je er dit jaar niet minstens 3 procent bij krijgt.

Hij wijst erop dat de supermarkten deze dagen topomzetten draaien en dat het personeel van de distributiecentra de drukte nauwelijks aankan. En dan komen de werkgevers met een loonbod van 2 procent, onze mensen pikken dat niet, aldus Monsma.

(ANP/CNV Dibo)