Gemeente Schagen

25 Mensen 'ingeburgerd'
2Inburgering1 2007P1000740 .jpg

25 `Mensen `ingeburgerd'

Op 31 mei van 15.45 tot 17.30 uur reikte burgemeester Westerink in het gemeentehuis van Schagen aan 25 kandidaten het inburgeringscertificaat uit. Een en ander vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in een ongedwongen sfeer onder toeziend oog van familie, vrienden en andere genodigden.

De kandidaten wonen in de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe. Gedurende 12 maanden hebben zij bij het ROC in Schagen of Den Helder een cursus Nederlands, maatschappij oriëntatie en beroepenoriëntatie gevolgd. Het gaat om 19 vrouwen en 6 mannen in de leeftijd van 22 tot 51 jaar en ze zijn van oorsprong afkomstig uit de volgende landen: Sovjetunie, Colombia, Libië, Iran, Zuid-Afrika, Srilanka, Uganda, Kosovo,Somalië, Afghanistan, China, Nigeria, Thailand, Polen, Irak en Jordanië.

Het Alomtonenkoor bestaande uit vrouwen uit verschillende landen zorgde voor een muzikale omlijsting die er mocht zijn. Zij brachten liedjes uit (een aantal) herkomstlanden van de kandidaten ten gehore. Het koor kreeg bloemen overhandigd vanwege een bijzondere prijs die zij recentelijk in de wacht hadden gesleept.