ADO Den Haag

Den Haag, donderdag 31 mei 2007

Lex Schoenmaker technisch adviseur ADO Den Haag

ADO Den Haag en Lex Schoenmaker (59) hebben overeenstemming bereikt over de invulling van een functie als technisch adviseur. In deze rol blijft Schoenmaker voor onbepaalde tijd verbonden aan de residentieclub.

Lex Schoenmaker: "Ik ben erg blij met mijn nieuwe functie. Hierdoor ben ik in de gelegenheid een vervolg te geven aan het werk dat ik in 2001 ben begonnen. Doelstelling is om vanuit het nieuwe stadion opnieuw een stijgende lijn in de sportieve prestaties te realiseren."

Piet van der Pol (algemeen directeur NV ADO Den Haag): "Wij zijn verheugd dat Lex Schoenmaker, een clubicoon met voetbalkennis en
-kunde, als technisch adviseur voor onze club blijft behouden. In zijn nieuwe functie zal hij onder meer technisch manager Peter Hofstede ondersteunen bij het realiseren van onze doelstelling om na één seizoen terug te keren naar de Eredivisie."

Lex Schoenmaker was tussen 1982 en 1987, in het seizoen 1994/1995 en van 2001 tot 2007 als trainer werkzaam voor FC Den Haag en ADO Den Haag. In de tussenliggende perioden werkte hij voor onder andere Feyenoord, AZ, Dordrecht '90, Al Hilal, TOP Oss en Al Jazira. Als speler kwam Schoenmaker uit voor ADO, Feyenoord, FC Den Haag, Edmonton Drillers en Fort Lauderdale Strikers.


Noot voor de redactie (