Ingezonden persbericht


Buurtwerkmaatschappij staakt activiteiten
Werkgelegenheid blijft behouden

In overleg met de gemeente Leiden heeft het stichtingsbestuur van de Buurtwerkmaatschappij besloten om haar activiteiten op korte termijn te staken. De betrokken medewerkers kunnen elders aan de slag. Wethouder Paul Jonas voor Sociale Zaken: "We hebben met het bestuur van de stichting gekeken naar oplossingen, maar er waren toch onvoldoende kansen voor de Buurtwerkmaatschappij om door te gaan. Dat is jammer. Gelukkig kunnen we de medewerkers een goede plek garanderen." De gemeente Leiden zal het succesvolle parkwachtersproject van de Buurtwerkmaatschappij voortzetten.

Buurtwerkmaatschappij
De Buurtwerkmaatschappij ontstond eind jaren '90 uit een fusie van twee stichtingen met als doel het bevorderen, ontwikkelen en instandhouden van werkgelegenheid in Leiden door middel van reguliere banen, vrijwilligerswerk en door de overhied gesubsidieerde banen. De stichting Buurtwerkmaatschappij voert een aantal projecten in de stad uit, als het parkwachtersproject, een buurtwinkel, een fietsherstelwerkplaats en de distributie van de Straatkrant. In de afgelopen jaren is gebleken dat het voor de stichting lastig is om kostendekkend te werken. Herhaaldelijk heeft de gemeente financieel bij moeten springen om de stichting draaiend te houden. Recent is wederom gebleken dat de Buurtwerkmaatschappij niet kostendekkend kan worden geëxploiteerd en dat er ook geen gunstig toekomstperspectief is. Dat was voor het stichtingsbestuur reden om in overleg met wethouder Paul Jonas te besluiten om de activiteiten te beëindigen en de stichting op te heffen.

Medewerkers
Voor de Leidse medewerkers van de Buurtwerkmaatschappij is een oplossing gevonden. De medewerkers met een gesubsidieerde arbeidsplaats en de coördinator met een reguliere arbeidsplaats die betrokken zijn bij het parkwachtersproject worden ondergebracht bij de ggemeentelijke dienst Milieu & Beheer. Voor de overige Leidse medewerkers met een gesubsidieerde arbeidsplaats en de twee reguliere arbeidsplaatsen zal ook zo snel mogelijk een plek worden gevonden. De medewerkers zijn inmiddels door het stichtingsbestuuur geïnformeerd.

Nadere informatie:
Gemeente Leiden: Hans Scholten, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 5138 of Buurtwerkmaatschappij: Catharine Honnef, (071) 5236713

---- --