Gemeente Roermond

Putkamp Herten; een gebied in ontwikkeling

Groen licht voor stedenbouwkundig plan

Het college van B&W heeft onder voorwaarden ingestemd met een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van voorzieningen aan de Putkamp in het stadsdeel Herten. Zij heeft het voornemen om hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de initiatiefnemer, Nieuwe Borg Projectontwikkeling. Het plan bestaat uit 32 koopappartementen, een supermarkt, een friture en enkele dagwinkels. De Gemeente heeft het plan getoetst op programma, stedenbouw, beeldkwaliteit, verkeer, parkeren en het bestemmingsplan.

Volgens de geldende parkeernorm (rekening houdend met dit plan) is binnen het totale gebied, dat wordt begrensd door de Structuurweg, Merumerkerkweg, Groene Kruisstraat, Dorpsstraat en Offerkamp in voldoende mate in parkeergelegenheid voorzien. Ook is een planologische aanpassing voor de locatie Putkamp aan de orde. De detailhandels-functie en de appartementen passen namelijk niet binnen het geldende bestemmingsplan. Er dient dus een zogenaamde artikel 19-procedure te worden gevolgd. Op korte termijn wordt het plan op initiatief van de projectontwikkelaar voorgelegd aan een aantal belangenorganisaties.

Nieuwbouw basisscholen

Aan het begin van dit jaar is het bestaande schoolgebouw van de Stapsteen in de Putkamp gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe gebouw van de Stapsteen. Deze nieuwbouw zal bestaan uit voorlopig 16 leslokalen, 2 speellokalen voor het bewegingsonderwijs voor de kleuters en 2 lokalen voor de stichting Kinderopvang Roermond (SKR). In deze lokalen brengt de SKR een gedeelte van de activiteiten onder, die op dit moment nog in het voormalig bibliotheekgebouw aan de Schoolstraat plaatsvinden. Ook bij de nieuwbouw van de Hubertusschool op de Musschenberg worden ten behoeve van de SKR twee extra lokalen gebouwd. Inmiddels is voor de nieuwbouw van de Stapsteen een bouwvergunning afgegeven. Met de bouwwerkzaamheden wordt nog voor de zomervakantie gestart. Als de bouw verder onder normale omstandigheden verloopt kan de school vanaf het schooljaar 2008/2009 in dit nieuwe gebouw worden gehuisvest. Tot dat moment zal de school nog gebruik moeten maken van de noodlokalen op het kermisterrein in Merum. Voor aanvang van het nieuwe schooljaar wordt op deze locatie nog een nieuw lokaal geplaatst vanwege een toename van het aantal leerlingen.

De nieuwbouw van basisschool Sint Hubertus is in volle gang. De nieuwbouw voor deze school zal bestaan uit 18 klaslokalen, 2 speellokalen en 2 lokalen voor de SKR. Waarschijnlijk wordt deze nieuwbouw in januari 2008 opgeleverd. Direct daarna kan de Hubertusschool verhuizen vanuit de Putkamp naar deze nieuwbouw.

Onderzoek naar wijkaccommodatie annex sportzaal

Op verzoek van het college van burgemeester en wethouders onderzoekt Hospitality Consultants op dit moment de behoefte naar een wijkaccommodatie annex sportzaal in Herten. Dit onderzoek moet voor 1 juli a.s. zijn afgerond. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal verdere besluitvorming plaatsvinden door het college en de gemeenteraad. Met vertegenwoordigers van Hertense verenigingen en de Wijkraad vindt hier overleg over plaats. Publicatiedatum: 31.05.2007 Bijgewerkt: 31.05.2007