Gemeente Rotterdam

De commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur heeft op woensdag 30 mei in Popverzamelgebouw Waterfront een hoorzitting gehouden over de Popcultuur in Rotterdam. Deze hoorzitting was een voorbereiding op het debat met het college dat zo mogelijk nog voor het zomerreces plaatsvindt. Eenentwintig vertegenwoordigers van de podia, clubs, concert- en partyorganisatoren waren aanwezig om hun verhaal te doen.

mw. A. Gerkens (lid TK, SP)

Ambitie

Gesteld mag worden dat onder de sprekers de ambitie leeft om van Rotterdam weer een popstad met nationale uitstraling te maken. Om dit te bereiken zijn maatregelen nodig op het gebied van de huisvesting zowel locaties als gebouw, vaste lasten als personeels- en onderhoudslasten en van een keuze voor de goede organisatievorm. Professionalisering is een must om te kunnen groeien.

Nieuw talent een kans geven

De popsector vraagt van de gemeente minder bureaucratie en transparante procedures. Verder vraagt men gebruik te mogen maken van leegstaande panden in de stad om nieuw talent een kans te geven. In financiële zin zou de gemeente moeten ondersteunen risicovolle projecten uit te kunnen voeren. Ook voor de programmering is meer geld nodig want op dit niveau is het niet doenlijk voor organisaties zichzelf te bedruipen.

Pop op de basischool

Een lid van de Tweede Kamer was aanwezig. Zij gaf het advies vooral breed te denken en de inhoud aan de sector over te laten. Verder adviseerde zij al op de basisschool aandacht te besteden aan popmuziek. Tot slot van deze bijeenkomst werden de aanwezigen getrakteerd op een optreden van Band 6.

Bron: Griffie, 31-05-2007