Nederlandse Vereniging van Dierentuinen


Amsterdam, 31 mei 2007

Juni Dierentuinmaand: verkiezing kinderdierekteur van 15 mooiste dierentuinen

---

In vijftien Nederlandse dierentuinen gaat morgen de Dierentuinmaand van start. Gedurende de hele junimaand worden in de 15 mooiste dierentuinen van Nederland verschillende extra activiteiten georganiseerd om bezoekers een extra bijzondere dag uit te bezorgen. Kinderen kunnen de gehele maand via www.dierentuinmaand.nl mee doen aan de verkiezing voor kinderdierekteur.

---

Als kinderdierekteur zijn kinderen verbonden aan één specifieke dierentuin. Samen met hun collegas van andere dierentuinen overleggen zij over dierenzaken maar ook over natuurbeschermingsprojecten van de dierentuinen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Op www.dierentuinmaand.nl zien kinderen hoe zij mee kunnen doen aan de verkiezing voor het directeurschap van één jaar. Afgelopen jaar maakte een van de kinderdierekteuren van de NVD dierentuinen onder meer kennis met Koningin Beatrix en gingen zij allemaal een weekend vergaderen in GaiaPark Kerkrade. Daarbij verbleven ze in een heus kasteel!

Gedurende de Dierentuinmaand krijgen alle bezoekers van een NVD dierentuin een vrolijke set ansichtkaarten cadeau. Daarnaast maken de bezoekers kans op een trip naar Wenen waarbij zij de reuzenpandabeer 'live' kunnen ontmoeten! Dat is de hoofdprijs van een quiz, die bezoekers in de dierentuin moeten invullen. In verschillende parken worden exclusieve kijkjes achter de schermen, bijzondere roofvogelshows en interactieve voerderpresentaties georganiseerd. De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen verwacht tijdens de Dierentuinmaand een groei in het aantal bezoekers te genereren.

Meer weten: kijk op www.dierentuinmaand.nl

Einde bericht

---