Gemeente Goedereede


Persbericht Wethouder Visser hijst Blauwe Vlag

WETHOUDER VISSER HIJST BLAUWE VLAG

Goedereede, 31 mei 2007,

De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Het mogen voeren van de Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden en jachthavens.

De Blauwe Vlag wordt steeds voor één jaar aan stranden en jachthavens toegekend. Ieder jaar wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Na een nationale nominatie kent de internationale jury al dan niet de Blauwe Vlag toe.

Onlangs kende de internationale jury ook aan de gemeente Goedereede drie felbegeerde Blauwe Vlaggen toe. De stranden Westerduinpad en Brouwersdam "De Kous", maar ook jachthavens Marina Port Zélande konden de strenge selectiecriteria doorstaan.

Vandaag hees wethouder C.L. Visser van de gemeente Goedereede de Blauwe Vlag bij het kantoor van VVV Ouddorp aan Zee. Hij gaf aan dat het kwaliteitssymbool van de Ouddorpse stranden de verdienste is van vele partijen die er samen voor zorgen dat aan de strenge criteria wordt voldaan. "We werken nu al weer hard aan het verdienen van De Blauwe Vlag van 2008"; aldus Visser, die toerisme in zijn portefeuille heeft.

Marina Port Zélande heeft zich opgegeven als kandidaat om gastheer te zijn bij de jaarlijkse uitreiking van de Blauwe Vlaggen in 2008. De gemeente Goedereede is verheugd met dit initiatief.