Gemeente Gemert-Bakel


Gemert, 31 mei 2007

Multifunctioneel woonzorgcomplex in 2009 gereed

Nieuwbouw Zorgboogcentrum Ruijschenbergh in Gemert start deze zomer

Deze zomer wordt gestart met de bouw van het nieuwe Zorgboogcentrum Ruijschenbergh in Gemert. Eerder werd al een deel van het bestaande verzorgingshuis gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw en is een start gemaakt met het realiseren van de bouwput. De gezamenlijke initiatiefnemers gemeente Gemert-Bakel, de Stichting Ouderenhuisvesting Ruijschenbergh en de Zorgboog hebben het integrale projectmanagement opgedragen aan Hevo uit 's-Hertogenbosch. Nu de voorbereidingsperiode op 25 april 2007 is afgesloten met een succesvolle aanbesteding, kan er snel gebouwd gaan worden. Huybregts Relou uit Son, Kuypers Installaties uit Helmond en Unica Installatiegroep uit Hoevelaken zijn geselecteerd voor de uitvoering van respectievelijk de bouwkundige, werktuigbouwkundige en electrotechnische werken. Over 2 jaar, in de zomer van 2009, kan het nieuwe Zorgboogcentrum in gebruik genomen worden.

Het nieuwe woonzorgcomplex moet straks meerdere doelgroepen gaan bedienen. Er komen moderne koopwoningen en (sociale) huurwoningen
-waar desgewenst zorg en diensten geleverd kunnen worden-, psychogeriatrische verpleeghuisplaatsen en plaatsen voor dagbehandeling. Om iedereen de gelegenheid te geven zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, wordt het complex zó vormgegeven, dat alle wooneenheden, inclusief de koopwoningen, in verbinding staan met de centrale voorzieningen. Tevens wordt er in het complex een gezondheidscentrum ondergebracht. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 195 plaatsen. In het hart van het nieuwe centrum komt een wandelpark met ontmoetingsbankjes waar bewoners en bezoekers straks ongedwongen kunnen bijpraten. Een gezellig en sfeervol restaurant heeft dezelfde belangrijke ontmoetingsfunctie.

Vogelvlucht van de nieuwbouw, hoek Kapelaanstraat - Julianastraat

architect: Van den Pauwert Architecten BNA - Eindhoven