Jacobidebat met James Kennedy


over de Stand van onze samenleving

UTRECHT, 20070524 -- Op donderdag 31 mei a.s. organiseert de Utrechtse Jacobikerk een debat met historicus James Kennedy over 'De stand van onze samenleving'. James Kennedy, de bekende historicus van Nederlandse-Amerikaanse komaf, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zal ingaan op de vraag hoe de Nederlandse samenleving zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. De gevolgen van ontkerkelijking en de verdwijnende rol van religie in het openbare leven zullen bij dit debat centraal staan.

Verdwijnen normen en waarden door de leegloop van kerken? Zijn er bindende waarden? Hebben we eigenlijk (samen)bindende waarden nodig?

U bent van harte welkom op dit debat, dat begint om 20.00 uur. Toegang is gratis - evenals de koffie en thee.

Datum, tijd: 31 mei 2007, aanvang 20 uur
Plaats: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, Utrecht.
Contact: Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van de Jacobikerk: www.jacobikerk.nl, of via debat@jacobikerk.nl

Informatie Jacobidebat: De Jacobidebatten worden een aantal keren per jaar georganiseerd door de Utrechtse Jacobikerk. Telkens weer
wordt een spreker uitgenodigd aan de hand van een actueel, maatschappelijk thema. In de afgelopen twee jaar waren dat prof. Cees Dekker, prof. Goudzwaard, prof. Maarten van Rossem, Antoine Bodar, Andries Knevel, Willem Jan Otten enandere gasten.
Meer informatie over de Jacobikerk: www.jacobikerk.nl.





Jacobidebat