Stoomkoken bij Bosch met team van sterrenkok Ron Blaauw


AMSTERDAM, 20070531 -- Tot en met 21 juli demonstreert de equipe van 2-sterren topkok Ron Blaauw elke zaterdag met de stoom-bakoven en stoomoven in het Bosch Info Center te Amsterdam-Zuidoost.

Het professionele team van Ron Blaauw laat zien wat je allemaal kunt met stoomkoken, ook in combinatie met bakken en braden. Bovendien kan de bezoeker proeven van alle klaargemaakte culinaire hapjes om zo zelf te ervaren hoe lekker eten uit de stoomoven smaakt.

Met deze demonstraties speelt Bosch in op de populariteit van koken met stoom. De voordelen zijn groot. Het is gezond want vitamines, smaak en kleur van groenten, vis of vlees blijven behouden én het is een heel gemakkelijke manier van koken.
In de stoomoven van Bosch kan bijvoorbeeld met gemak een compleet diner worden bereid. De stoom-bakoven combineert de voordelen van stoom met die van een conventionele heteluchtoven. Brood krijgt een heerlijke goudbruine korst en heeft de versheid als van de warme bakker. En ook een gebraden kippetje komt veel smakelijker uit de stoom-bakoven: rondom lekker krokant en van binnen heerlijk mals en niet droog.

Chef-kok Ron Blaauw heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug en kan zich bogen op twee Michelin-sterren voor zijn restaurant in Ouderkerk a/d Amstel. Onlangs is hij nog gekozen tot Meest Markante horecaondernemer 2007 van Noord-Holland. Het team van Ron Blaauw wordt geroemd door hun grote vakmanschap en gastronomie.

De koks van Ron Blaauw demonstreren vanaf 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Inschrijven is niet nodig. Meer informatie over de demonstraties staat ook op www.bosch.nl





Bosch huishoudelijke apparaten