Een website om niet te vergeten


www.geheugensteunpunt.nl

DEN HAAG, VOORBURG, ZOETERMEER, 20070531 -- Diverse zorgaanbieders in de regio Den Haag hebben samen met de stichting Alzheimer Nederland de handen ineengeslagen om één Geheugensteunpunt voor de hele regio op te zetten. Sinds de lancering van de website www.geheugensteunpunt.nl in oktober 2006, kan men terecht bij het Geheugensteunpunt met vragen en twijfels over geheugenproblemen. Voor een persoonlijk (gratis) advies van een deskundige kan men ook langskomen, tijdens spreekuren, op verschillende locaties van het Geheugensteunpunt in de regio.

Aanleiding
In de regio Haaglanden bestaan veel (informatie)voorzieningen voor mensen met dementie en hun naasten, maar niet altijd is alles even goed bekend. De vele loketten en informatiepunten maken het soms onoverzichtelijk. Uit gesprekken met mensen met dementie en hun naasten blijkt dat zij in de beginfase van hun ziekteproces niet goed weten waar, of bij wie, zij met vragen en twijfels over het geheugen terechtkunnen. Het gaat daarbij om de fase vóórdat de diagnose dementie gesteld is. Het Geheugensteunpunt wil hier verandering in brengen en heeft daarom nu ook een eigen website.

Persoonlijk advies
De website geeft antwoord op veel gestelde vragen en vermeldt de adressen van de belangrijkste instanties. Men kan men ook via de website vragen versturen aan de medewerkers van het Geheugensteunpunt. Veel voorkomende problemen gaan over de vraag of men zelf of bijvoorbeeld de ouders, de eerste voortekenen van dementie vertonen en wat men dan het beste kan doen. Dit soort vragen zijn natuurlijk niet eenvoudig voor iedereen te beantwoorden via een website. Daarom worden de bezoekers van de site ook nadrukkelijk uitgenodigd om contact op te nemen met het Geheugensteunpunt, of om langs te komen op het spreekuur op een van de vestigingen van het Geheugensteunpunt. Daar kan een deskundige zich verdiepen in de situatie en, in gezamenlijk overleg, een passend advies geven. De medewerker van het Geheugensteunpunt helpt ook bij het eventueel doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening. Het raadplegen van het Geheugensteunpunt, inclusief de ondersteuning door een deskundige medewerker, is geheel gratis.

Contact
Voor eventuele vragen kan men natuurlijk terecht op de website www.geheugensteunpunt.nl. Men kan ook contact opnemen met een lokale vestiging van het geheugensteunpunt, of langskomen op het spreekuur.

Spreekuren:

Den Haag
Woonzorgcentrum De Strijp Waterhof
Polanenhof 130
2548 MC Den Haag

en

Woonzorgcentrum Scheveningen
De Thuishaven
Neptunusstraat 1
2586 GP Den Haag

Op beide adressen kunt u langskomen op dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur
Of bel naar; (070) 308 23 30

Voorburg
Florence Zorgwinkel Voorburg
Koningin Julianalaan 40

Kom langs op maandag tussen 13.15 en 14.45 uur
Of bel naar (070) 413 10 00.

Zoetermeer
De ZorgRing
WoonZorgcentrum De Morgenster
Nassaulaan 11

Kom langs op maandag, woensdag of vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur.
Of bel naar (079) 317 15 15.





Ingezonden persbericht