Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Arnhem, 1 mei 2007

Titan Wood opent 's werelds grootste acetylatiefabriek

Op 31 mei a.s. opent Titan Wood officieel de deuren van 's werelds grootste acetylatiefabriek in Arnhem. Titan Wood is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe houttechnologieën met als doel de prestaties van hout aanzienlijk te verbeteren.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

In uw bijzijn wordt de fabriek door CEO Edward Pratt, in aanwezigheid van o.a. mevrouw Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem en mevrouw Annelies van der Kolk, gedeputeerde van Milieu bij de Provincie Gelderland, symbolisch in werking gesteld. Door diverse sprekers wordt het actuele thema 'duurzaamheid door innovatie' vanuit verschillende invalshoeken belicht. Met de opening van de grootschalige acetylatiefabriek in Arnhem zal Nederland zich wereldwijd als toonaangevende initiator in de houtbranche profileren.

Vanaf 11:00 uur heten wij u van harte welkom in de fabriek. Het officiele gedeelte begint rond 11:30 uur en vanaf 13:00 uur bieden wij u een buffetlunch aan. Rond 14:30 uur is de opening afgelopen. Tijdens of na de opening bestaat de mogelijkheid een of meerdere sprekers te interviewen. Hiervoor kunt u contact opnemen met kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl of via onderstaand telefoonnummer.

Wij willen u vriendelijk verzoeken, ons vóór 15 mei te laten weten of u bij de officiële opening aanwezig bent. Dat kan per reply op deze e-mail of door te bellen met 026 443 1523. Wij sturen u dan een bevestiging met routebeschrijving en een parkeer- en toegangskaart. Alvast bedankt voor uw reactie.

Wij hopen u op 31 mei in Arnhem te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Kitty Gunsing
Wisse Kommunikatie

Over Titan Wood
Titan Wood werd in april 2003 opgericht door Accsys Technologies PLC, een Brits beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe grensverleggende technologieën. Titan Wood beschikt in Arnhem over een onderzoeks faciliteit (inclusief acetyleer ketel) waar in de afgelopen jaren onderzoek is gedaan aan de technologie van acetyleren in samenwerking met instituten en universiteiten wereldwijd. In 2005 is besloten om een commerciele fabriek te bouwen in Arnhem. Deze ontwikkeling is in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem in gang gezet. Op dit moment werken ruim 50 enthousiaste medewerkers bij Titan Wood. Daarnaast is de verwachting dat bij toeleveranciers meerdere honderden banen gecreeërd zullen worden.

Over Accoya(TM)
Titan Wood produceert Accoya(TM) hout op basis van een gepatenteerd proces genaamd acetyleren. Door acetylatie wordt met behulp van azijnzuur (in geconcentreerde vorm) de celwand structuur van het hout veranderd. Door deze verandering aan de celwand structuur is het vermogen van Accoya(TM) om in de vezels water op te nemen zeer sterk gereduceerd. Daardoor presteert het hout buitengewoon in de meest uiteenlopende omstandigheden. De verandering beschermt het hout tegen rotting door het voor micro-organismen (schimmels) en insecten onverteerbaar te maken. Accoya(TM) is echter niet-giftig want het acetylatieproces voegt geen stoffen aan het hout toe die niet van nature al in het hout aanwezig zijn. Accoya(TM) biedt tevens een uitzonderlijke dimensiestabiliteit waardoor het zwel- en krimpgedrag tot praktisch nihil wordt gereduceerd en daardoor veel minder onderhevig is aan barsten of kromtrekken. Daarnaast heeft Accoya(TM) een superieure weerstand tegen UV-licht en behoudt daardoor langer de na tuurlijke uitstraling. Titan Wood maakt bij de productie van Accoya(TM) uitsluitend gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen (onder andere met FSC-keurmerk).

Door deze eigenschappen (duurzaam en dimensie stabiel) is Accoya(TM) bij uitstek de geprefereerde vervanging van tropisch hardhout en kunstmatige bouwstoffen. Kijk voor meer informatie op www.accoya.info