Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

mei 2007

Middelburg | donderdag 31 mei 2007

Beter (beroeps-) onderwijs in Nederland?

Op 31 mei organiseert VU podium een lezing door dr. Ad Verbrugge van de Vrije Universiteit over heden en toekomst van het onderwijs.

Welke problemen zijn er binnen het huidige onderwijs in relatie tot de ontwikkelingen in de postmoderne cultuur? Verbrugge belicht zijn stelling dat de zogenoemde vernieuwingen in het onderwijs voortkomen uit de ingrijpende veranderingen in onze cultuur die in de jaren zestig zijn begonnen. Terwijl we maatschappelijk gezien terugkomen op de idealen uit deze periode of we ze in ieder geval relativeren, laten we ons binnen het onderwijs toch bewust of onbewust leiden door die idealen. De vraag is of de basis van die veranderingen daarmee niet ouderwets en achterhaald is. Is het tijd voor bezinning nu blijkt dat het onderwijs met grote problemen te kampen heeft?

Verbrugge is universitair hoofddocent Sociale en culturele filosofie aan de Vrije Universiteit. "Ik wil een algehele verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, een verhoging van het eindniveau over de hele linie. Stel een minimumnorm vast met toezicht op het halen ervan.", aldus Verbrugge in Ad Valvas (februari 2007).

In samenwerking met: Hogeschool Zeeland

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 31 mei 2007
Tijd: 20.00 uur

Plaats: Middelburg: De Drvkkerij, Markt 51, 4331 LK Middelburg Toegang: gratis (aanmelden gewenst)

Informatie/aanmelden

VU podium via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl Tel. (020) 598 9292

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Gert de Jager of Hanneke Vonk, tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing