Gemeente Grave

31 mei; Voorlichtingsavond, Jeugdbrandweer. Iets voor jou?

De brandweer is een modern hulpverleningsbedrijf zonder sluitingstijden. 365 Dagen per jaar staat deze organisatie klaar om hulp te bieden. Landelijk is de roep om vrijwilligers groot, want het wordt steeds moeilijker om mensen voor de brandweer te werven. Op dit moment is het Graafse korps goed op orde, maar regeren is vooruit zien. Daarom gaan we nu de haalbaarheid voor een jeugdbrandweer onderzoeken.

Vanaf 12 jaar

De jeugdbrandweer is in het leven geroepen om jongens en meisjes vanaf 12 jaar enthousiast te maken voor de brandweer. Zij oefenen een avond per week 2 uur en worden dan op een leuke manier opgeleid in allerlei brandweerwerk. De oefeningen bestaan uit theorieavonden, praktijkoefeningen maar ook excursies naar bijvoorbeeld een luchthavenbrandweer of een bezoek aan een oefencentrum. Uiteraard komt er ook een stukje theorie bij kijken. Ook kun je in diverse vakken examen doen. Landelijk zijn er momenteel meer dan 250 jeugdbrandweerkorpsen actief.

Samenwerken, discipline..

Bij de jeugdbrandweer krijg je de kans om op een speelse manier kennis te maken met het brandweervak. Zo kun je ontdekken of je geschikt bent voor het echte werk. Naast het brandweeraspect wordt deze groep ook samenwerking, teambuilding en discipline bijgebracht. In het echte werk zijn dit zeer belangrijke onderdelen. Je moet immers van elkaar op aan kunnen als het spannend wordt. Tot slot worden er jaarlijks diverse wedstrijden met andere jeugdbrandweren gehouden. Op zo'n dag ga je naar een bedrijf waar een brand gesimuleerd is. Het is de bedoeling dat je dit dan zo goed mogelijk probeert op te lossen.

Aan het lidmaatschap zijn kosten verbonden in de vorm van een eenmalig inschrijfbedrag van EUR 50,- En een jaarlijkse contributie van EUR 50,-. Tijdens de activiteiten zijn de jeugdleden via de brandweer verzekerd. De jeugdbrandweer is officieel onderdeel van de gemeentelijke brandweer waarbij de burgemeester als beschermvrouw betrokken is.

Nieuwsgierig? Aanmelden?

Op 31 mei houdt de brandweer Grave een voorlichtingsavond over de nieuwe jeugdbrandweer voor jongeren en hun ouders, die belangstelling hebben. Je bent om 20.00 uur van harte welkom bij de brandweerkazerne aan de Handelstraat 7 in Grave.

Wil je meer weten over de (jeugd)brandweer? Kijk dan op www.brandweergrave.nl of bel (0486) 477 204 mevr. A. van Hal, Veiligheidsbureau gemeente Grave. Wil je je aanmelden voor de jeugdbrandweer? Gebruik dan onderstaand aanmeldformulier.

Jeugdbrandweer. Aanmeldingsformulier - uploadbaar Zie het origineel