Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: STARTHANDELING BIOBOPPE
Leeuwarden, 25 mei 2007

Donderdag 31 mei as. wordt de allereerste Bio Boppe cadeaubon overhandigd aan gedeputeerde Anita Andriesen door bio-tuinder Jochum de Boer, bekend van het TV-programma "Boer zoekt vrouw". Met het uitreiken van de cadeaubon en aansluitend het inruilen van de bon voor een cadeaubox wordt Anita door Jochum verwend met de heerlijke smaak van Friese lekkernijen.

Met deze handelingen wordt het project Bio Boppe gestart. Dat project behelst het stimuleren van de verkoop van biologische streekproducten door meer mensen kennis te laten maken met het biologisch product via cadeaubonnen. Er zijn twee soorten cadeaubonnen, elk gekoppeld aan een pakket met biologische voedingsproducten uit Fryslân. De bon van 10 Euro (met winkelwaarde 20 Euro) staat voor een verrassend, biologisch maaltijdpakket en de bon van 17,50 euro (winkelwaarde 30 Euro) voor een box met exquise lekkernijen. Met het weggeven van de cadeaubon aan familie, vrienden en vriendinnen wordt de huidige consument een echte ambassadeur van het regionale biologisch product.

Bio Boppe is een samenwerkingsproject van diverse partijen uit de biologische sector waaronder de Biologische Producentenvereniging Fryslân, diverse Friese producenten/verwerkers, twee Friese biologische webwinkels, vers-groothandel de Zaai-Ster uit Leek en de Friese Milieu Federatie. Het project wordt gecoördineerd vanuit AOC-Friesland en gesponsord door EkoImpuls, het VSB-fonds en de provincie Fryslân. EkoImpuls is een stimuleringsproject van LTO Noord en wordt op haar beurt gefinancierd door onder meer het Samenwerkingverband Noord-Nederland (SNN).

De cadeaubon zal te koop zijn bij natuurwinkels, biologische boerderijwinkels, de deelnemende webwinkels en bij enkele 'gewone' supermarkten in Fryslân. De bon is ook on-line verkrijgbaar via de speciale Bio Boppe website. De ontvanger van de bon kan kiezen om het pakket af te halen bij een winkel of te laten thuisbezorgen.

De start krijgt op donderdag 31 mei een feestelijk tintje. De plaats van handeling is Natuurwinkel BON BIO te Leeuwarden, adres: Amelandstraat 20 A+B (aan het Bonifatiusplein).

Het programma luidt als volgt:

09:45 uur Ontvangst
10:00 uur Welkomstwoord door Wiebe van der Ploeg, projectleider EkoImpuls 10:05 uur Openingswoord door Anita Andriesen, gedeputeerde provincie Fryslân 10:15 uur Uitreiking 1e Bio Boppe bon door ("boer zoekt vrouw") Jochum de Boer aan ("vriendin") Anita Andriesen 10:25 uur Activering bon d.m.v. websitedemonstratie verzorgd door Lionel Petitiaux gekoppeld aan de uitgifte van de 1e Bio Boppe Box 10:35 uur Proeverij van biologische lekkernijen uit Fryslân 11:30 uur Einde

De 1e cadeaubon is een groot exemplaar. De uitreiking levert een goed fotomoment op. In de bijlage vindt u een voorbeeld als pdf-file. Mocht u één van de betrokkenen willen interviewen dan is dat uiteraard mogelijk.

Bijlagen (opvragen bij afzender): ontwerp cadeaubon & folder met deelnemende producenten

Meer informatie namens het Bio Boppe team:
Miriam Velter AOC-Friesland M: 06 - 47 05 50 56. Sander Dragt De Zaai-ster M: 06 - 51 79 73 05

--------------------------
Gerrit Geerds
Friese Milieu Federatie
Communicatieadviseur
Postbus 713
8901 BM Leeuwarden
t. 058-2890303
f. 058-2880425
e. g.geerds@friesemilieufederatie.nl --------------------------
Bezoek ook onze website: www.friesemilieufederatie.nl
---