Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Persuitnodiging, 25 mei 2007.

Minister Plasterk aanwezig bij uitreiking NWO-Toptalent

NWO reikt op donderdag 31 mei aan 41 studenten een Toptalent-subsidie uit. Met deze subsidie kunnen de aanstaande wetenschappers hun eigen creatieve onderzoeksideeën vormgeven in een vierjarig promotieonderzoek. Minister Plasterk van OCW is bij de besloten bijeenkomst aanwezig. Pers is na aanmelding van harte welkom.

Toptalent (www.nwo.nl/toptalent) is een initiatief om promoveren aantrekkelijker te maken. Het prestigieuze programma geeft ruimte aan jong creatief talent om hun promotietraject zelf in te vullen. Toptalent is opgezet door NWO in overleg met de VSNU.

De Colleges van Bestuur van de 13 Nederlandse universiteiten en van de Open Universiteit Nederland maakten eerst een interne selectie van jong, creatief talent. De universiteiten dienden voor de 128 geselecteerde kandidaten een aanvraag in bij NWO. Daaruit koos NWO via een interviewronde de beste 41 aanvragen. Veel kandidaten zijn cum laude geslaagd in meerdere studies. Naast hun excellente studieresultaten blinken de talenten meestal ook nog uit op ander vlak. Bijvoorbeeld in sport of door talrijke nevenfuncties.


*** Programma, 31 mei, NWO, Laan van Nieuw Oost Indië 300, Den Haag *** 15.45 Opening door Peter Nijkamp, voorzitter van NWO. 15.50 Toptalent 1 presenteert zijn onderzoeksplannen. 16.00 Toptalent 2 presenteert zijn onderzoeksplannen. 16.10 Voorzitter Toptalent-commissie ligt subsidie toe. 16.20 41 talenten ontvangen oorkonde en schikken zich voor foto. 16.45 Minster gaat op foto met talenten en houdt toespraak. 17.00 Receptie.
18.00 Einde receptie.

Meer over de winnaars (naam, universiteit, titel van het onderzoek) op: www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOA_72NFFD


---
Noot voor de redactie,

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek