Ingezonden persbericht


Persbericht

Ontdek het succes van Belgische vormgevers op mini-symposium

Haarlem, 25 mei. - 'Belgisch Design' is verrassend succesvol dankzij de vruchtbare samenwerking tussen ontwerpers en (industriële) bedrijven. Wat kunnen Nederlandse ondernemers en ontwerpers leren van de marktsuccessen van de zuiderburen? Ontdek het op het Mini-symposium Nieuwe Belgische Vormgeving voor MKB en ontwerpers op 31 mei van 17.00 tot 19.30 uur 2007 in Museum Waterland in Purmerend.

Het succes van Maarten van Severen bij toonaangevende internationale industrieën als Vitra, Edra en Kartell betekende een doorbraak. Vanaf dat moment raakten veel Belgische fabrikanten geïnteresseerd in design en ontstond er een bloeiende samenwerking tussen fabrikanten en jonge ontwerpers. Ook vestigden veel ontwerpers hun eigen labels.

In het kader van de exposities Nieuwe Vormgeving uit België organiseren Museum Waterland en Kunst en Cultuur Noord Holland een bijeenkomst met Belgische ontwerpers en hun fabrikanten. Zij vertellen over hun samenwerking, hun successen, problemen en toekomstplannen. Het gesprek wordt geleid door Patrick Aarts van de BNO (Bond Nederlandse Ontwerpers). Kom naar deze bijeenkomst en laat u inspireren door de rijke ervaring van onze zuiderburen! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.museumwaterland.nl.