Ingezonden persbericht


Thaise tuktuk voor personenvervoer doet zijn intrede in Den Haag

PERSBERICHT 29 MEI 2007

Nieuwe vorm van personenvervoer in Den Haag

Snel en goedkoop vervoer per tuktuk vanaf ¤3,50 p.p. Vanaf vrijdag 1 juni kunnen reizigers in Den Haag zich snel, goedkoop en makkelijk laten vervoeren in een Thaise tuktuk, een gemotoriseerde driewieler. De tuktuks kunnen net als een gewone taxi op straat worden aangehouden of zonder voorrijkosten worden besteld via telefoonnummer 0900-9933399. Passagiers betalen een vaste prijs vanaf ¤3,50 peer persoon. Op 31 mei kan iedereen tijdens een gratis rit kennismaken met de snelheid en het comfort van de bontgekleurde voertuigen. Snel en goedkoop vervoer voor iedereen

De tuktuk is er voor iedereen die geen zin heeft om op de tram te wachten, met een zware boodschappentas wil sjouwen, een taxi te duur vindt of niet door de stromende regen naar huis wil fietsen. De komst van de tuktuks is dan ook dé oplossing voor een snelle en goedkope rit in Den Haag.

Prijzen en zones
Geen voorrijkosten of wachttarieven, geen zorgen over een doorlopende meter of een chauffeur die omrijdt. De totale ritprijs is afhankelijk van het aantal zones en het aantal passagiers. Binnen een zone bedraagt de ritprijs ¤3,50 per persoon, ¤5,00 voor twee personen en ¤6,50 voor drie personenn. Bij overschrijding van een zonegrens komt er ¤1,,50 op het totaalbedrag bij.

Gratis kennismakingsrit op 31 mei
Op 31 mei om 14:00 uur wordt het 'tuktuk-seizoen' (dat 365 dagen per jaar doorloopt) officieel geopend op Het Plein. De Thaise ambassadeur, mevrouw Hiranprueck geeft hiervoor het officiële startschot. Hagenezen Henk Bres en Jeffrey Huf hebben de eer om zich de eerste tuktuk-chauffeurs van Den Haag te mogen noemen. Tussen 17:30 uur en 21:00 uur zijn alle ritjes binnen een zone voor iedereen gratis!

Tuk Tuk Company Nederland
De introductie van de tuktuks in Den Haag volgt na een zeer succesvolle zomer in Zandvoort waarbij de tuktuks in drie maanden tijd meer dan 20.000 personen vervoerden. Het leverde initiatiefnemer Tuk Tuk Company Nederland een nominatie op voor de A naar Beter-prijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Tuk Tuk Company is de franchisegever van het concept 'Enjoy the ride'. Tuk Tuk Company Den Haag wordt geëxploiteerd door Rent A Bob & Company B.V.


---


---