Heijmans N.V.

Heijmans sluit onderhandse lening van USD 125 miljoen af

's-Hertogenbosch - Heijmans N.V. heeft op 30 mei een onderhandse lening geplaatst in de Amerikaanse "Private Placement Market" voor USD 125 miljoen. In deze lening participeren 7 institutionele beleggers. De opbrengst van deze lening is vooral bestemd ter financiering van aflopende project- en bankfinancieringen. Tevens wordt met deze langlopende lening invulling gegeven aan een evenwichtiger financieringsstructuur in relatie tot de belangrijkste langlopende activa, met name de grondbank voor woningontwikkeling.

De onderhandse lening is uitgegeven in drie tranches met looptijden van 7, 10 en 12 jaar, alle met aflossing per einde van de looptijd. De rentepercentages zijn vast voor de gehele looptijd. Het gemiddelde rentepercentage bedraagt circa 5,7 % na swap van USD naar Euro. Het valuta risico is als gevolg van genoemde swap nihil. Naast deze lange termijn lening beschikt Heijmans over een in maart 2006 met een achttal banken overeengekomen 5-jarige kredietfaciliteit groot ¤ 400 miljoen. De looptijd van deze gecommitteerde faciliteit is recent met 1 jaar verlengd tot april 2012.

Dick van der Kroft, lid Raad van Bestuur en CFO van Heijmans: 'Met deze onderhandse plaatsing hebben we onze financiële positie beter gestructureerd en verstevigd. Daarnaast hebben we ons toegang verschaft tot een groep nieuwe institutionele beleggers. Deze transactie ondersteunt bovendien de verdere uitvoering van onze strategie'.

In deze transactie trad ABN AMRO Inc. op als financieel adviseur.