Socialistische Partij afdeling Oss

Actievoeren helpt

31-05-2007 * Succes voor de schoonmakers!

Enige tijd geleden ondersteunden de Osse en Udense SP-afdelingen enkele acties van schoonmakers (leden van FNV Bondgenoten). Het betrof 2 acties:


1) De actie van de schoonmakers van Zwanenberg, werkzaam voor schoonmaakbedrijf Asito vóór behoud van hun werk en een sociaal plan;
2) De actie van treinschoonmakers, werkzaam voor CSU, die massaal in Oss en Uden (hoofdkantoor CSU) demonstreerden voor een goede regeling bij hun overname door CSU.

Beide acties zijn succesvol gebleken:


1) de schoonmakers van Zwanenberg hebben werk weten te behouden. Ze gaan weliswaar weg bij Zwanenberg, maar kunnen aan de slag voor Asito bij de treinen in Eindhoven. Asito heeft een reiskostenvergoeding én een persoonlijke toeslag op het loon toegezegd. Eén van de leden krijgt zelfs een reiskostenvergoeding met terugwerkende kracht álsnog betaald.


2) De schoonmakers van CSU die actievoerden in Oss en Uden wisten voor elkaar te krijgen dat zij overgenomen werden én dat CSU hun oude rechten, boven de CAO, overnam. CSU bewoog na de actie onder druk van opdrachtgever Nedtrain vóóral op de goed georganiseerde werkplekken mét veel actievoerders. De WGA-premie wordt nog altijd ingehouden, daar blijven de schoonmakers tegen strijden.

Kijk voor meer informatie op de site van FNV Bondgenoten.

De schoonmakers danken jullie hartelijk voor jullie steun! Zie ook:

* De site van FNV Bondgenoten
* Dossier Werk en inkomen