ABVAKABO FNV

Onderhandelingen waterschappen afgebroken

Gisteravond zijn de lopende onderhandelingen voor de cao Waterschappen afgebroken. De breekpunten waren verslechteringen in de wachtdienst en de leeftijdsdagen. Maandag 4 juni wordt er een bijeenkomst gehouden voor de kaderleden van de drie betrokken vakbonden.

Breekpunten

Twee voorstellen van de werkgever waren beslissend in de breuk:
* Wat betreft de leeftijdsdagen hielden ze vast aan afschaffing, met uitkering in levensloop van 0,65% en het half bevriezen van leeftijdsdagen voor 50-plussers (zij behouden de dagen, plus nog één keer de verhoging).

* De werkgevers wilden ook per se af van de arbeidsvoorwaarde dat medewerkers op hun 58e kunnen stoppen met de wachtdienst en de vergoeding behouden. Voor ons was deze verslechtering onbespreekbaar. Uiteraard is er naar alternatieven gekeken en ABVAKABO FNV heeft geprobeerd om met alternatieven te komen. Dat is helaas niet gelukt.

Op vele andere punten zijn we elkaar dicht genaderd, maar deze verslechteringen in het pakket opnemen was voor ons niet aanvaardbaar.

Bijeenkomst

Aanstaande maandag 4 juni is er een bijeenkomst voor de kaderleden van de drie bonden. Het is van groot belang dat daar een goede vertegenwoordiging aanwezig is. Tijdstip en locatie volgen zodra deze bekend zijn.