Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw in Nederland: Heelys, schoenen die lopen op wieltjes

Amsterdam, 31 mei 2007. Met een enthousiaste presentatie door een groep schoolkinderen, samen met de Kampioen Heelen Benelux, is gisteren in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt dat deze schoenen op wieltjes nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Wereldwijd werden al ruim 15 miljoen paar van deze Amerikaanse vrijetijdsschoen verkocht en hij staat nu op het punt om Nederland te veroveren. Zijn grootste troef? Een uniek en uitneembaar wieltje, geïntegreerd in de hiel van de schoen. Dit maakt het mogelijk om te lopen, rennen of skaten. De methode is eenvoudig: een voet vooruit, de andere achteruit, een lichte druk en je bent vertrokken.

Koploper
Heelys werden in 1998 uitgevonden door de Texaan Roger Adams, vroeger een fanatiek skater. Sindsdien kent de schoen op wieltjes een spectaculaire groei. Het marktaandeel van Heelys in de VS wordt geschat op ongeveer 37%, voor de bekende merken Vans en Adidas die respectievelijk 28% en 8% marktaandeel kapen. Niet verwonderlijk dus dat het merk eind vorig jaar op de beurs werd geïntroduceerd.

Zo'n simpel idee
Het succes van Heelys wordt verklaard door de revolutionaire en innovatieve eenvoud van het product. Met deze schoenen kun je lopen, rennen en skaten naar wens. De truc? Een uniek en uitneembaar wieltje, geïntegreerd in de hiel van de schoen. Door je lichaamsgewicht te verplaatsen verandert de klassieke schoen in een skate. Een simpel, origineel en praktisch idee: je kunt op stap zonder omslachtig skatemateriaal onder de arm. Bovendien is heelen makkelijk te leren, de meeste mensen hebben het binnen twintig minuten onder de knie.

Veiligheid eerst
Is heelen veilig? De Product Safety Commission en de National Sporting Goods Association (onafhankelijke Amerikaanse instellingen) hebben een studie verricht waarin wordt aangetoond dat behalve tafeltennis, biljart en bowlen, heelen een van de veiligste sportactiviteiten is. Een goed punt, weliswaar mits enkele elementaire regels worden nageleefd: een geschikte uitrusting, een helm, elleboog- en kniebeschermers, vooral in de leerfase. Elk paar Heelys wordt trouwens geleverd met handleiding met veiligheidstips.

Voor elk wat wils
Heelys veroveren een ruim publiek van 5 tot 25 jaar, van zowel jongens als meisjes die erop uit zijn rollend plezier te maken. De collectie bevat verschillende modellen voor beginners en ervaren skaters, afgestemd op het niveau van elke gebruiker. Twee keer per jaar wordt een nieuwe collectie uitgebracht in lijn met de laatste trends en technologische ontwikkelingen. Een hoogkwalitatief product met een aantrekkelijk design.

Vanaf vandaag zijn Heelys te koop in diverse schoen- en sportzaken. Zie www.heelys.nl voor een overzicht. De prijs voor een paar Heelys varieert tussen de ? 95,- en ? 130,-.


- einde persbericht -

Meer informatie voor de redactie, en fotomateriaal (vrij van rechten):

Marc Hinfelaar, namens Heelys Benelux
Telefoon +31 (0)35 54 31 535
Mobiel + 31 (0)6 55 74 65 23
m.hinfelaar@hprc.nl