Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA BREIDT VELOCITY SIGNIFICANT UIT

~ implementatiemethodologie omvat nu ook data kwaliteit en nieuwste enterprise data integratiemogelijkheden ~

Nieuwegein, 31 mei 2007 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), aanbieder van data integratiesoftware, heeft een uitbreiding van Informatica Velocity(TM) op de markt gebracht. Velocity is Informatica's implementatie-framework, of beter gezegd methodologie, voor enterprise data integratie met behulp van Informatica producten. Met best practices en de ervaring van Informatica's Professional Service consultants als basis is Velocity nu uitgebreid om data kwaliteit, legacy data migratie en data governance een integraal onderdeel van enterprise data integratie te maken.

"Het bereik en de inzetbaarheid van Velocity beweegt mee met de steeds breder wordende definitie van enterprise data integratie. Een definitie die steeds verder gaat en zeker meer omvat dan alleen data warehousing", aldus Brian Hodges, Vice President Global Services bij Informatica. "We beschikken inmiddels over een groot aantal data integratie-professionals die hun kennis en expertise via Velocity aanbieden en onze klanten maken hier meer dan ooit gebruik van. Experts dus van binnen en buiten Informatica. Deze groeiende kennisbron is van onschatbare waarde voor klanten en partners. Zij hebben te maken met strategische vraagstukken waaronder compliance-, data kwaliteit-, master data management-initiatieven en migratie, consolidatie en synchronisatie van data binnen, buiten en tussen corporate firewalls."

Velocity is toegankelijk via de Informatica customer portal en beschrijft de gezamenlijke ervaring van Informatica's consultants en hun klanten wereldwijd. Zo kunnen onder andere data-architecten, data integratie-ontwikkelaars en bedrijfsanalisten gebruik maken van gedocumenteerde best practices, data mapping sjablonen en project-specifieke workflow modellen gebaseerd op honderden succesvolle data integratie-projecten. Hierdoor wordt de implementatie versneld en worden de oplossingen van Informatica optimaal benut.

Velocity is uitgebreid met de geavanceerde data kwaliteit functionaliteit die Informatica's data integratie productaanbod biedt sinds de overname van Similarity Systems in januari 2006. Hieronder vallen best practices en documentatie voor de implementatie van data profiling, data standaardisatie, cleansing, matching en monitoring. Verder is Informatica's data kwaliteit managementproces voor het voortdurend verbeteren van data kwaliteit opgenomen in Velocity en zijn productfunctionaliteit en de migratiemethodiek voor succesvolle data migratie gedocumenteerd. Hiermee worden oplevertijd en risico's in data migratieprojecten verminderd en wordt consistentie van data over diverse systemen en processen heen verzekerd.

Tevens biedt Velocity functionaliteit als high availability, domain architecture, webgebaseerde configuratie, Java-transformaties en performance en tuning updates via best practices en documentatie.

Bij alle projecten en implementaties waar Professional Services consultants van Informatica of door Informatica authorized system integrators ingezet worden, mag per direct gebruik gemaakt worden van de verbeterde Velocity methodologie. Kijk voor meer informatie over Velocity op: www.informatica.com/velocity

(416 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.790 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com