Axis introduceert nieuwe pan/tilt/zoomcamera met autoflip

360 graden surveillance mogelijk met nieuwe functionaliteit

Rotterdam, 31 mei 2007 - Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, introduceert de Axis 215 PTZ; een netwerkcamera die 360 graden kan draaien dankzij de autoflip-functionaliteit. De compacte Axis 215 PTZ is daardoor bijzonder geschikt voor locaties waar overzicht van de omgeving en zoomfunctionaliteit gelijktijdig vereist zijn, zoals winkels, recepties, scholen en kantoren.

De autoflip in deze camera maakt het mogelijk het volledige blikveld van 360 graden te volgen. Wanneer een persoon onder de camera doorloopt, keert deze automatisch en snel om als de automatische stop op 180 graden is bereikt. Dit in tegenstelling tot andere pan/tilt/zoom-camera's die beschikken over een mechanische stop om te voorkomen dat de kabels tussen de camera en het moederbord breken. Deze camera's hebben hierdoor een blinde vlek, waardoor indringers de mogelijkheid krijgen om niet te worden gedetecteerd.

Verder beschikt de Axis 215 PTZ over dag- en nachtfunctionaliteit, welke de camera zelf instelt afhankelijk van het tijdstip. De netwerkcamera heeft 12x optische zoom, 4x digitale zoom en de mogelijkheid om automatisch te focussen. De camera biedt gelijktijdige MPEG4 en Motion JPEG video-streams met een resolutie tot 4CIF voor optimale beeldkwaliteit en gebruik van de beschikbare bandbreedte. De camera is uitgerust met verschillende mogelijkheden voor een effectieve beveiligingsoplossing voor binnenhuis, namelijk pre- en postalarmbuffering, video motion detection en door gebeurtenis getriggerde alarmmeldingen. Tweerichtingsaudio maakt het voor gebruikers mogelijk om met indringers te communiceren. Om beheer eenvoudig te maken beschikt deze netwerkcamera over multilevel wachtwoordbeveiliging, IP-adresfiltering en HTTPS encryptie. De camera is vanwege de autoflip geschikt om in het midden van een ruimte aan het plafond te bevestigen.

Magnus Ekerot, Axis Countrymanager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: "We zien een enorme groei in de vraag om kleine manoeuvreerbare camera's. Deze vraag wordt versterkt door de mogelijkheid om op afstand de camera te besturen en deze te draaien, te kantelen of in te zoomen. De Axis 215 PTZ camera is bijzonder geschikt voor gebruik binnenshuis. Hier kan de gebruiker optimaal gebruikmaken van de autoflip-mogelijkheden van de camera, zoals bij het volgen van een winkeldief."

De Axis 215 PTZ ondersteunt de applicatiesoftware die wordt gebruikt binnen het Axis Application Development Partner program en kan worden aangesloten op de Axis camerastation videomanagement software. De Axis 215 PTZ is verkrijgbaar via de gangbare Axis distributiekanalen en kost 949 euro (exclusief BTW).


* Een hoge resolutiefoto is op te vragen via axis(at)whizpr.nl of direct te downloaden via de volgende link: https://private.filesanywhere.com/WHIZPR/v.asp?v=%8Are%D0%98%99%AD%A5%A4%9E

Over Axis
Axis levert wereldwijd professionele netwerkvideo-oplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale video-oplossingen. De producten en oplossingen van Axis zijn gericht op surveillance, beveiliging en controle op afstand en maken daarbij gebruik van innovatieve open technologieplatformen. Axis is in 1984 opgericht in Zweden en heeft momenteel wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met partners in 70 landen. Axis staat genoteerd aan de Nordic List, Mid Cap, Information Technology Exchanges. Meer over Axis Communications op de website: www.axis.com