KPN NV


Den Haag, 31-05-2007

Mine zenderpakket weer uitgebreider

KPN's interactieve televisiedienst Mine breidt zijn zenderpakket weer verder uit. Vandaag worden drie themazenders aan het pakket van Mine toegevoegd: Het Weerkanaal, VH1 en Raceworld TV. Deze zenders zullen, net als de overige themakanalen, voor alle klanten van MINE beschikbaar zijn. Inmiddels zijn met MINE ruim 70 televisie en 75 radiozenders te ontvangen. In de loop van het jaar zal MINE nog meer zenders toevoegen.

Het Weerkanaal is een digitale televisiezender die 24 uur per dag, zeven dagen per week uitzendt. De programmering bestaat uit blokken met grafische weerbeelden, actuele en verwachte weersinformatie. Elke 15 minuten worden de gegevens ververst met de meest actuele informatie. Bovendien wordt overdag elk half uur een weerjournaal gepresenteerd door bekende weermannen en - vrouwen zoals Margot Ribberink en Reinier van den Berg.

VH1 is de muziekzender die clips afwisselt met onvergetelijke hits uit de jaren '80 en '90. In de avonduren toont VH1 de beste live-optredens, indrukwekkende documentaires, opzienbarende interviews, en unieke reportages.

RaceWorld TV zendt 24 uur per dag motorsportevenementen van over de hele wereld uit. De programmering bevat zowel live uitzendingen als achtergrondreportages over alle belangrijke races, waaronder DTM, ChampCar World Series, GrandAm Sportscar Racing, Formula 3 Euro Series

en klassiekers zoals de 24-uursrace van Daytona en Le Mans en de 12-uursrace van Sebring. Daarnaast zijn op RaceWorld TV documentaires te zien over historische wagens, circuits, racehistorie en lifestyle reportages over coureurs.

Met de toevoeging van deze zenders aan het zenderpakket biedt KPN de klanten van MINE nog meer keuze om zijn of haar ideale televisieavond in te vullen.

KPN introduceerde MINE in mei 2006. KPN's interactieve televisiedienst MINE, biedt naast een uitgebreid pakket aan digitale tv-zenders, ook de mogelijkheid om via een digitale videotheek films te bestellen en direct te kijken op de televisie. Op dit moment is Mine beschikbaar in combinatie met een ADSL-aansluiting van KPN, Planet of in combinatie met InternetPlusbellen van KPN of Planet Internet.