Pijnacker-Nootdorp


Datum 24 mei 2007

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw C. Smit ­ Van der Vorm

Burgmeester F.H. Buddenberg reikt op donderdag 31 mei om ongeveer 18.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw C. Smit-van der Vorm uit Pijnacker. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De uitreiking vindt plaats in "Partycentrum Tout le Monde", Noordweg 19 in Pijnacker.

Mevrouw C. Smit-Van der Vorm is al 25 jaar werkzaam in de kinderopvang en heeft baanbrekend werk ver- richt bij de ontwikkeling hiervan. Vooral in de beginjaren heeft mevrouw Smit een grote voortrekkersrol ge- had bij het opzetten van adequate kinderopvang in Pijnacker en Delfgauw. Door haar visie en na het voeren van vele gesprekken met de gemeente, bestuurders en politici heeft zij als één van de eerste in Nederland een voorziening voor kinderopvang weten te realiseren. Hiermee heeft zij een voortrekkersrol vervuld en was zij in het land een voorbeeld voor anderen om ook dergelijke voorzieningen te realiseren.

Op regionaal en landelijk niveau heeft mevrouw Smit dan ook veel betekend voor de professionele kinderop- vang. Zij nam deel aan verschillende overleggen waar initiatieven werden ontwikkeld zoals het opzetten van diverse soorten van opvang en het beschikbaar stellen van subsidies. Door de jaren heen heeft zij de kwaliteit van de kinderopvang verder weten te professionaliseren en in 1995 kreeg kinderopvang Skippy in Pijnacker hiervoor de kwaliteitsprijs toegekend, als beste kinderdagverblijf van Nederland. Dankzij haar tomeloze inzet is kinderopvang Skippy intussen gegroeid van een kleine naar een middelgrote professionele organisatie.

Mevrouw Smit heeft door haar gedrevenheid veel betekend voor onze samenleving. Door haar onvermoeiba- re en belangeloze inzet voor de kinderen, heeft zij aangetoond zeer betrokken te zijn bij de maatschappij.

In mei viert zij haar 25-jarig jubileum in de kinderopvang en dit is het geschikte moment om haar te onder- scheiden voor haar baanbrekende werk.