Gemeente Teylingen

nadert afronding

Bestemmingsplan Oost Sassenheim nadert afronding

31 mei 2007

PERSBERICHT 31 mei 2007 - De antwoorden op de in 2006 binnengekomen zienswijzen op het bestemmingsplan Oost Sassenheim zijn geformuleerd. Naar aanleiding van deze zienswijzen worden ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen voorgesteld. Als de raadscommissie op 27 juni met beide onderdelen instemt, kan de raad het bestemmingsplan nog voor het zomerreces vaststellen.

In 2006 is een ontwerpbestemmingsplan Oost Sassenheim opgesteld. Hier zijn een groot aantal zienswijzen op binnengekomen. In het bestemmingsplan zijn in totaal 10 locaties beschreven waar door middel van een wijzigingsbevoegdheid ingespeeld kan worden op toekomstige ontwikkelingen. De meeste reacties hadden betrekking op de in het plan voorgestelde wijzigingslocatie rondom de Geelhoornstraat en de hoek Narcissenlaan/Parklaan.

Op termijn zal er een herontwikkeling plaatsvinden rondom de Geelhoornstraat in Sassenheim. Door de binnengekomen zienswijzen wordt voorgesteld om de maximale bouwhoogte voor deze locatie nu te verlagen van 21 meter naar 14 meter. Binnen deze hoogte kunnen appartementen van maximaal vier bouwlagen met een kap gerealiseerd worden.

Ook op de hoek van de Narcissenlaan/Parklaan zijn op de lange termijn ontwikkelingen te verwachten. In de zienswijzen is over deze toekomstige ontwikkelingen bezorgdheid geuit over geluidsoverlast. Vooral omdat in het bestemmingsplan hier de mogelijkheid voor een brandweerkazerne is opgenomen. Als gevolg van de zienswijzen is nu voorgesteld een minimale afstand van 30 meter te waarborgen tussen de brandweerkazerne en woningen.