Gemeente Venray


31 mei 2007

't Podium op 1 juni weer geopend

Café 't Podium gaat per 1 juni weer open. De benodigde saneringswerkzaamheden ten gevolge van het gevonden asbest in het podium zijn deze week afgerond. Ook de eerder geconstateerde gebreken aan de vloer en elektriciteit zijn opgelost. De kosten van de werkzaamheden bedroegen EUR 60.000.

Tijdens de sluiting van het pand is ook de inrichting grondig onder handen genomen. Zo is onder andere de verlichting vervangen en is het café aan de binnenkant opnieuw in de verf gezet. "Ik ben erg blij dat we weer open kunnen", aldus de exploitant Gijs Schapendonk. "Veel jongeren hebben spontaan meegeholpen met de opknapwerkzaamheden en het eindresultaat mag er zijn."

Op 20 april constateerde een gespecialiseerd bureau zowel op de zolder als in de kelder van de horecagelegenheid beschadigd asbestboard dat meteen moest worden verwijderd. In het cafégedeelte werd geen asbest aangetroffen. Maar om elk risico uit te sluiten, besloot de gemeente op advies van de GGD toch om `t Podium per direct te sluiten.

Op 31 mei heeft de gemeente het inspectierapport ontvangen waaruit blijkt dat alle beschadigde asbest volledig is verwijderd. Hierdoor kan `t Podium weer worden opengesteld voor de Venrayse jeugd.

Huurovereenkomst met definitieve exploitant ondertekend

De selectieprocedure om een definitieve exploitant voor 't Podium te vinden is afgerond. Via de gemeentelijke website en een advertentie in Dagblad de Limburger werden zelfstandige ondernemers gezocht voor de exploitatie. Uiteindelijk is na een zorgvuldige procedure de huidige exploitant Gijs Schapendonk geselecteerd uit totaal drie kandidaten. 31 mei is de huurovereenkomst en het beheersstatuut voor 't Podium door beide partijen ondertekend.