Ingezonden persbericht


31 MEI 2007

Leeuwarden/Groningen, 31 MEI 2007

Friese Pers en Hazewinkel Pers vanaf 1 juni samen als NDC mediagroep

Friese Pers en Hazewinkel Pers gaan vanaf morgen, 1 juni, samen verder als NDC mediagroep. De fusie, die eerder dit jaar werd aangekondigd, wordt hiermee afgerond. Met NDC mediagroep ontstaat één mediabedrijf voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de Noordoostpolder.

Naast de Leeuwarder Courant en Dagblad van Noorden geeft NDC mediagroep tientallen huis-aan-huisbladen, tijdschriften en interactieve producten uit. Daarnaast organiseert zij beurzen en evenementen. De directie wordt gevormd door Cees Anceaux en Gijs Lensink, tot op heden directeuren van beide uitgeverijen. De fusie heeft geen personele consequenties.

Het nieuwe bedrijf heeft in gezamenlijkheid een betere positie om de markt goed te bedienen. Een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van de onderneming op de lange termijn. Zo harmoniseert zij een deel van haar weekbladen voor het hele noorden onder Het Weekblad en lanceert zij binnenkort een nieuwe portal voor adverteerders: www.joup.nl.

Op de hoofdkantoren in Groningen en Leeuwarden is een tentoonstelling ingericht over de gezamenlijke geschiedenis van het bedrijf. Geïnteresseerden kunnen deze bezoeken op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

NDC mediagroep maakt deel uit van NDC|VBK de uitgevers.

www.ndcmediagroep.nl www.joup.nl

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,