Politie Limburg-Zuid

Datum 31 mei 2007

Sittard: Verdachten diefstal aangehouden na ophalen jas

Woensdagavond liepen twee vrouwen het politiebureau in Sittard binnen om te informeren naar een gestolen jas, die van een van hen zou zijn. Eerder die dag was er een winkeldiefstal gepleegd in een supermarkt aan de Rijksweg-Noord in Sittard, waarbij een man en twee vrouwen betrokken waren. De mannelijke verdachte was al aangehouden, de twee vrouwelijke verdachten nog niet. Bij de aanhouding van de man door het winkelpersoneel, bleef een jas achter die van een van de vrouwen was, die samen met de man de winkeldiefstal pleegden. Omdat de politieman, die de vrouwen aan het bureau te woord stond, een link legde tussen de jas, de diefstal en het signalement van beide vrouwen, werden zij ook aangehouden.

Maastricht: Vijf verdachten aangehouden voor bezit harddrugs

Woensdagavond zijn er bij een drugsactie door het Joint Hit Team in een woning aan de Bosscherweg in Maastricht vijf personen aangehouden.

De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot 24 jaar. Een van hen is woonachtig in Rotterdam, vier komen uit Frankrijk en van de vijfde persoon is de woon- of verblijfplaats niet bekend.

In de woning werden cocaïne, heroïne, xtc en amfetamine gevonden. Het totaalgewicht van deze drugs bedroeg ruim 172 gram. Ook werd er ruim 780 gram aan softdrugs aangetroffen.

Naast de drugs nam de politie ook een gas-alarmpistool, een hoeveelheid geld en een gsm in beslag.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Maastricht; daders schietpartij spoorloos

Nadat er in de nacht van woensdag op donderdag op de President Rooseveltlaan in Maastricht een schietpartij had plaatsgevonden, bleken bij de komst van de politie de betrokken partijen te zijn verdwenen.

De politie was omstreeks 02.10 uur gealarmeerd. Toen agenten poolshoogte namen, troffen zij op de vermoedelijke plaats van het gebeuren alleen enkele patroonhulzen aan. Onderzoek naar zowel daders als mogelijke slachtoffers, leverde niets op.

De politie stelt een onderzoek in.

Spaubeek; hennepplantages in woning

De politie heeft woensdag in een woning aan de Zandstraat in Spaubeek enkele hennepplantages ontmanteld

In de woning werden op een slaapkamer en op zolder in totaal drie plantages aangetroffen. In totaal stonden er 324 planten. Alle planten en bij de plantages behorende apparatuur werden in beslag genomen.

De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt.

Tegen een 19-jarige inwoner van Maastricht, die in de woning aanwezig was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; inbraak in winkel

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Tongerseweg in Maastricht.

De daders konden de zaak binnen gaan nadat zij een raam aan de achterzijde hadden geforceerd. Het is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --